CS:GO

Entropiq a Major? Šance tu je, ale klíčová porážka s K23 překazila plány na play-off StarLadder RMR

Entropiq a Major? Šance tu je, ale klíčová porážka s K23 překazila plány na play-off StarLadder RMR
1. 7. 2021
  |  

Jen těsně od postupu na Major byla do dnešního dne organizace Entropiq se svým CS:GO týmem. Předposlední RMR turnaj v CIS regionu se blíží ke konci a play-off bude bez zmíněné organizace. Co to znamená pro celou kvalifikaci?

Pojďme postupně celým StarLadder turnajem, ve kterém se týmy perou o další body do celkového hodnocení před Majorem ve Švédsku. Entropiq byli dosazeni do skupiny B s týmy Spirit, Virtus.Pro, 100PG a K23. Právě poslední zmíněný celek se stal však organizaci se základnou v Praze dost možná osudným, jak uvádíme níže.

Doposud byli Entropiq na 6. místě v CIS RMR žebříčku, které je v tomto regionu první nepostupové. Pro upřesnění dodáváme také, že 4. a 5. tým jde "jen" jako Contender (nikoliv se statusem Challenger nebo Legend), nicméně i tak by šlo o velký úspěch.

Matematika byla a je před 2. ze 3. turnajů jednoduchá: uhrát víc bodů než některý z 5 týmů, které jsou na postupových místech. A to se v kontextu událostí dost možná povede. Entropiq se sice nepovedlo postoupit do play-off, když se stejným bodovým ziskem, ale lepším vzájemným zápasem, mezi nejlepší 4 celky míří hráči K23. Právě tento duel může být v konečném součtu rozhodující.
Dnes ale přišel na řadu jeden z dalších klíčových zápasů, ve kterém Entropiq porazili Virtus.Pro 2:0. Právě legendárních organizace, známá především z dob své polské éry, bude s největší pravděpodobností přímý konkurent o postupové místo na švédský Major.

Entropiq potřebují ale zvládnout zápas o 5. místo na aktuálním turnaji, který jim může přinést 1500 RMR bodů, ty by je rázem katapultoovaly nad Virtus.Pro, kteří ze StarLadderu neodvezou nic. Potřeba je k tomu porazit jeden z týmů z druhé skupiny, porážka naopak může mít fatální následky.

Stěžejní pak bude i poslední turnaj, který bude mít CIS region k dispozici a na něm se bude rozdávat finální série bodů, které rozhodnou o 5 postupujících.

Aktuální RMR bodování najdete přehledně na stránkách liquipedia.net.

Zdroj úvodní fotografie: Entropiq.gg 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.