CS:GO

ENTERPRISE bojovali jako lvi a se Sprout odehráli 100 kol, ale na vítězství to nestačilo

ENTERPRISE bojovali jako lvi a se Sprout odehráli 100 kol, ale na vítězství to nestačilo
12. 7. 2021
  |  

ESEA Premier Relegation odstartovala prvními zápasy. V jednom z nich domácí tým ENTERPRISE vyzval favorizovaný německý celek Sprout.

Vidina postupu do prestižní společnosti týmů v ESEA Premier je cílem 8 celků, které bojují o 4 vstupenky. Mezi účastníky najdeme kromě ENTERPRISE a Sprout také Anonymo, DBL Poney, SAW a další.

ENTERPRISE vs. Sprout

Výsledek - 1 : 2

  • de_mirage - 22:20 (11:4)
  • de_dust 2 - 12:16 (6:9)
  • de_vertigo - 14:16 (5:10)
Česko-slovenská pětice začala na mapě Mirage skvěle a diktovala tempo úvodní poloviny. ENTERPRISE se navíc vyvarovali zbytečným ztrátám proti eco/force nákupům a drželi si stále odstup, který završili celkovým skóre 11:4 po úvodní polovině první mapy. Němečtí hráči ale zvládli pistolky ve druhé polovině, nedovolili drama při následném forcu a vypadalo to, že se chtějí dostat zpátky do hry. Nic na tom při jednom eco roundu nezměnil ani scout 3K od Davida "forsyy" Bílého.

To, co se nepovedlo forsyymu nahradil skvělou situací Lukáš "Levi" Bouřa, který v dalším kole třemi killy zajistil 12. bod. Nadále to však začal být velký comeback v podání Sprout, kteří nedovolili uhrát EP za CT více než 1 kolo v řadě. Tím si, i s pořádnou dávkou štěstí, vykřesali naději přes prodloužení. V něm pokračovala přetahovaná ze strany na stranu, kterou nakonec vyhráli za stavu 22:20 hráči ENTERPRISE.

Zápas pokračoval na mapě Dust 2, jedné z nejlepších map německého týmu. Na serveru to ovšem nebylo vůbec znát a česko-slovenský celek hrál se západními sousedy vyrovnanou partii, která dovedla polovinu do stavu 9:6 ve prospěch Sprout. Klíčové kolo přišlo následně, forsyy dokázal zvládnout 1v3 a celkově čtyřmi killy ovládl pistol round.
Závěr mapy se utrhl ze řetězu. Sprout začali od ENTERPRISE odskakovat, tuzemský tým udělal několik chyb, které vše jen eskalovaly. Druhá mapa nakonec skončila s výsledkem 16:12 pro Sprout, kteří si vybojovali rozhodující mapu série.

Velká smůla však začala provázet připojení Leviho, který nebyl schopen kvůli problémům s internetem nastoupit a na jeho místo přišel zkušený mgnt, trenér a starší bratr in-game leadera Dark Tigers systema. Změna se projevila instantně a v prvních 6 kolech jasně němečtí hráči dominovali.

V podobném duchu se odvíjela celá první polovina, kde ENTERPRISE získali pouhých 5 kol. Ve druhé polovině jsme viděli vzestup a snahu za T-side ještě něco s vývojem rozhodující mapy udělat. A dařilo se to až do 29. kola, kde Sprout zastavili run EP a získali 15. bod jako první a následné 30. kolo už doklepali k vítěznému konci.

Sprout byli dnes na síly ENTERPRISE, kteří ale bojovali jako lvi i přes nepřízeň osudu prakticky v polorozpadlé sestavě sehráli vyrovnanou partii s týmem z evropské špičky.

V zápase o udržení nadějí by měli ENTERPRISE čelit norskému týmu Apeks, který byl velmi rychle přemožen v souboji se SKADE. Start zápasu je naplánován na úterý 13. července opět od 19:00.
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.