CS:GO

ENTERPRISE se prokousali nekonečnými souboji a postupují do Elisa Invitational Spring: Contenders

ENTERPRISE se prokousali nekonečnými souboji a postupují do Elisa Invitational Spring: Contenders
5. 3. 2023
  |  

Týmy ENTERPRISE a Iron Branch zvládly nejlépe otevřenou evropskou kvalifikaci na Elisa Invitational Spring 2023: Contenders Stage. Další česko-slovenský zástupce, tým Sampi, skončil v předposledním kole.

Dlouhé hodiny strávily evropské celky, včetně česko-slovenské sestavy ENTERPRISE, na serveru během sobotního odpoledne a večera v rámci kvalifikace na tíer 2 turnaj Elisa Invitational Spring 2023: Contenders Stage. 

Michal "leckr" Kadlíček svoji partu pod organizací ENTERPRISE nakonec dovedl až k postupu, naopak Sampi pod vedením trenéra Jakuba "bfull" Kokošky skončili až v 5. kole, tedy dva zápasy od postupu, když padli 10:16 s TrueSight, za které hraje také bývalý hráč Entropiq xicoz. 

ENTERPRISE v zápase o postup dokázali porazit britský tým Coalesce v poměru 2:1 (de_vertigo 13:16, de_mirage 22:20, de_inferno 16:6). Nyní bude tým čekat první ze dvou velkých swiss stages mezinárodního tier 2 turnaje.

Aktuálními účastníky Elisa Invitational Spring 2023: Contenders Stage by měly být týmy ENTERPRISE, Iron Branch, NtK, empiregoblins a ENCE Academy. Další účastníci by měli být doplněni postupně. Bude zajímavé sledovat, zda do nějaké fáze dostane pozvánku jiný česko-slovenský tým, anebo byla jediná šance přes otevřenou kvalifikaci. 

Contenders Stage bude možné sledovat od 20. března do 20. dubna ve známém swiss formátu, přičemž první a druhé kolo bude ve formátu BO1, zbytek BO3. Následná Main Swiss Stage startuje od závěru dubna do prvního června. Poté dojde na play-off, ve kterém se rozdá $25,000.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.