CS:GO

ENTERPRISE: Neúspěšný finálový vyzyvatel SINNERS, který našel dokonalého snipera

ENTERPRISE: Neúspěšný finálový vyzyvatel SINNERS, který našel dokonalého snipera
17. 7. 2022
  |  

Jaký to byl půlrok v týmu ENTERPRISE? Po prodeji forsyyho šlo o dlouhé hledání kvalitního snipera, forma vyvrcholila neúspěšnými finále se SINNERS. Přesto však v organizaci mohou být spokojeni.

První polovina esportového roku je téměř u svého konce. Jak ji budou hodnotit v ENTERPRISE, kteří zažili cestu vzhůru i strmé pády dolů? Prodeje hráčů, ale také hledání ideálního snipera... 

Úspěchy ENTERPRISE v první půli roku 2022:

  • 1. místo - ESEA Advanced Cash Cup: Europe - 2022 #8
  • 1. místo - Ace X Prague Open 2022
  • 2. místo - Sazka eCUP Summer 2022
  • 2. místo - Sazka eLEAGUE Spring 2022
  • 2. místo - ESEA Cash Cup: Europe - Winter 2021 #3
  • 3. místo - ESEA Cash Cup: Europe - Winter 2021 #6
  • 3. místo - Tipsport Cup Bratislava 2022
  • 4. místo - CEE Champions 2022 

 


Milion důvodů ke spokojenosti

Jestli s něčím mohou být v ENTERPRISE spokojeni, tak je to přestupová politika a miliony, které přitekly s odchody Davida "forsyy" Bílého, Matúše "MATYS" Šimka a Andreje "Adejis" Kameništiaka, přičemž minimálně první dva klub opustili s cenovkou vyšší než 1 milion korun.

Nejprve se totiž mluvilo o přestupu forsyyho do SINNERS Esports jako o největším přestupu historie česko-slovenské scény. Poté však pro portál Grunex zástupci ENTERPRISE potvrdili, že cena za MATYSe měla být ještě zajímavější a tak nic nebránilo přestupu do Sampi.
„Matúšovi aj Andrejovi patrí veľká vďaka za prácu a úspechy, ktorými pomohli k rastu ENTERPRISE. Obaja sú to mladí a výnimoční hráči a za celú organizáciu im želáme veľa šťastia v osobnom ako aj v profesijnom živote. Ich cestu CS-kom budeme aj naďalej určite sledovať,“ uvedl pro portál Grunex.com COO ENTERPRISE Jakub Imrich

Každý přestup sebou však nese riziko náhrady. O to těžší pokud vás opustí sniper a hlavní rifler, kteří předváděli společně velké věci. ENTERPRISE se však přestupu postupně podařilo nahradit...

 


(Ne)úspěšné hledání skvělého snipera

Odchod Davida "forsyy" Bílého ENTERPRISE na nějakou dobu paralizoval. Nejprve měl být náhradou Dominik "NIO" Maxian, který se tak vrátil ke hraní na top domácí úrovni, což se posléze ukázalo jako neúspěšné řešení a hráč v celku vydržel jen měsíc. 

Další volba padla na finského mladíka Ville "myltsi" Vilkman, toho času už hráče ENCE Academy. Ten v sestavě vydržel 3 měsíce, ovšem ani v tomto případě to nebyla úplně jackpot trefa. Ta přišla až posléze.

ENTERPRISE vytáhli eso z rukávu, když angažovali bulharského snipera Deyvida "h4rn" Bencheva, který v minulosti reprezentoval týmy jako FATE, BLUEJAYS nebo Fiend. Od poloviny května, kdy hráč do sestavy nastoupil, dokázali ENTERPRISE ovládnout Ace X Prague Open 2022 a ESEA Advancved Cash Cup, získali stříbro ze Sazka eLEAGUE Spring 2022 a také Sazka eCUP Summer 2022 a přidali také 4. místo z mezinárodního turnaje CEE Champions 2022.

Pokud to takto půjde dál, ENTERPRISE by měli stoupat výkonností jak na domácí, tak zahraniční scéně. A dost možná v h4rnovi našli další jackpot pro přestup.

Zdroj úvodní fotografie: YouTube @ENTERPRISEesports

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.