CS:GO

ENTERPRISE navazují na setkání z Prahy a poráží SINNERS 2:1

ENTERPRISE navazují na setkání z Prahy a poráží SINNERS 2:1
24. 10. 2022
  |  

Velmi zajímavé utkání přineslo setkání SINNERS a ENTERPRISE v rámci první sezóny Epic GOCL. EP navázali na svůj výkon z Tipsport CS:GO Praha a svého soupeře opět porazili 2:1.

Turnaj ruských pořadatelů s názvem Epic GOCL proti sobě přiřadil hned v prvním kole double elimination bracketu dva tradiční české celky. ENTERPRISE se představili proti SINNERS a všem bylo jasno, že půjde o velmi napínavé utkání.

ENTERPRISE vs. SINNERS

Výsledek - 2:1
  • de_nuke | 16:19 (4:11)
  • de_mirage | 16:10 (12:3)
  • de_ancient | 16:9 (12:3)

Začínalo se na picku hráčů SINNERS, kteří si za svou mapu vybrali nuke. Výhodu CT strany, jenž je na nuku velmi populární, měli na úvod hráči ENTERPRISE. Těm se tato strana vůbec nepovedla a v polovině prohrávali 4:11. Běžný fanoušek by si v ten moment řekl, že si SINNERS druhou polovinu (obzvlášť na této mapě na CT straně) pohlídají a dojdou si pro vítězství. Opak byl však pravdou, EP si připsali stejně dominantní T stranu jako jejich soupeř a za stavu 15:15 se šlo do prodloužení. V tom se zadařilo lépe hříšníkům, kteří si připsali vítězství 16:19 a vedení v sérii. Za zmínku stojí skvělé výkony SHOCKa a Zera, kteří si připsali 36, resp. 33 killů. 

Druhou mapou se stala mirage, na níž pokračovala hitparáda teroristů. ENTERPRISE, kteří začínali za útok, svého soupeře v první polovině k ničemu nepouštěli a po patnácti kolech zaslouženě vedli 12:3. Po změně stran se dařilo lépe také hráčům na T side, tentokrát SINNERS, ti však nedokázali zopakovat výkon svého soupeře a prohráli druhou mapu 16:10.

Decider připadl ancientu, který je společně s nukem považován za nejvíce CT sided mapu v celém mappoolu. K překvapení všech to byla ale opět T strana, která udávala tempo hry. V první polovině na této straně začali hráči ENTERPRISE, kteří stejně jako na předchozí mapě nepouštěli svého soka ke slovu a připsali si vedení 12:3. SINNERS se v druhé polovině pokoušeli nepříznivý vývoj zvrátit, soupeřův náskok však dohnat nedokázali a prohráli 16:9. 

ENTERPRISE se tak radují z výhry nad SINNERS 2:1 a postupují do dalšího kola playoff. V něm narazí na lepšího ze zítřejšího zápasu ex-SKADE/Copenhagen Flames. SINNERS se musí smířit s lower bracketem, v němž se postaví horšímu z výše zmíněné dvojice.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.