CS:GO

Endpoint porazili v semifinále Pinnacle Cupu SINNERS. Česká jednička 11. výhru v řadě nepřidala

Endpoint porazili v semifinále Pinnacle Cupu SINNERS. Česká jednička 11. výhru v řadě nepřidala
16. 7. 2021
  |  

Těžké zkoušky SINNERS provází celý turnaj. V semifinále Pinnacle Cup II přibyla další v podobě britského týmu Endpoint. Do večerního grandfinále posledního turnaje před letní hráčskou pauzou mohl pouze jeden celek.

Jak jsme včera informovali, SINNERS se povedlo přejít přes Copenhagen Flames do semifinále Pinnacle Cup II, kde začíná boj o TOP 2, která si odnese solidní prizepool v řádech desítek tisíc dolarů. V cestě do finále stál českému týmu britský celek Endpoint.

SINNERS vs. Endpoint

  • Výsledek - 1 : 2
    • de_overpass - 6:16 (4:11)
    • de_mirage - 19:17 (7:8)
    • de_ancient - 9:16 (4:11)
Semifinálová bitva se pro SINNERS nezačala vyvíjet vůbec dobře a na mapě Overpass české jedničce prakticky odjížděl vlak skóre celou dobu. Bohužel nedokázali zareagovat ani největší hvězdy týmu jako Tomáš "oskar" Šťastný, který se objevil hned v několika nešťastných situacích. Výsledkem byl tak poměrně rychlý skalp od Endpoint 16:6.
Druhá mapa se značnou část vyvíjela velmi vyrovnaně a ani jeden z týmů nenechával svému soupeři větší odstup. Zlom přišel částečně za vyrovnaného stavu 11:11, kdy Endpoint oskočili třemi koli na 14:11 a přiblížili se tak postupu do finále. SINNERS se ale dokázali vzepřít, sérií kol poslali zápas do prodloužení, kde se radovali z vítězství 19:17. S 33 killy zazářil tentokrát AWP hráč oskar.

Bitva o finále Pinnacle Cup II se měla následně rozhodnout na mapě Ancient, kde za T-side startující Endpoint diktovali tempo první poloviny, navíc si v úvodních kolech dokázal hráč mezii připsal 1v5. Britský celek dotáhl polovinu k vítězství 11:4. Nebylo to vidět přímo na scorboardu, ale co do individuálních statistik fantastickou práci pro SINNERS odváděl zejména zejména Adam "NEOFRAG" Zouhar, který tak startoval na přelomu polovin comeback od českého celku. Čtyřmi killy jej v 19. kole navíc podpořil také ZEDKO. Následovaly ale 4 kola v řadě pro Endpoint, které znamenaly 15. bod. První matchpoint SINNERS odvrátili, na druhý už byli krátcí a tak skončila rozhodující mapa výsledkem 16:9.

Nyní už ale na hráče domácí organizace čeká zasloužené měsíční volno a dovolené před následnou inteznivní přípravou na novou část sezony, zejména ESL Pro League, která začíná na přelomu srpna a září.

Zdroj úvodní fotografie: twitch.tv/tebtv

Zajímavé momenty zápasu:

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.