CS:GO

ENCE lepí ztráty po odchodu Spinxe a benchi hadese, příchází SunPayus s valdem

ENCE lepí ztráty po odchodu Spinxe a benchi hadese, příchází SunPayus s valdem
20. 8. 2022
  |  

V červnu patřila finské organizaci ENCE ve světovém žebříčku HLTV druhá pozice, z Antwerpského majoru dokonce brali dělenou třetí příčku. Teď ale parta kolem Snappiho musí reagovat na odchod Spinxe a bench hadese, jejichž místa v sestavě zaujmou valde a SunPayus.

Není se čemu divit, že i ENCE byli aktivní na přestupovém trhu, po přesunu Spinxe do Vitality bylo potřeba najít adekvátní náhradu na pozici riflera, posazení hadese na lavičku navíc umožnilo zajímat se o nové akvizice na post snipera. 

Pojďme si nové hráče ENCE tedy představit. Pozici riflera bude nově zastávat Valdemar "valde" Bjørn Vangså, sedmadvacetiletý Dán do týmu přichází po benchi v OG, jeho dlouholeté zkušenosti z Tier 1 prostředí jsou ale přesně to, co se ENCE bude hodit. V týmu se navíc potká se svým krajanem Snappim, se kterým si již mezi lety 2016 a 1017 zahráli pod hlavičkou organizace Heroic. Valde se v roce 2018 podíval mezi nejlepších 20 hráčů dle žebříčku HLTV a s příchodem do nové organizace jeho chuť po úspěchu znovu jistě poroste.

V roli AWP hráče po více než roce působení hadese uvidíme taktéž změnu. Z týmu Movistar Riders přichází třiadvacetiletý Španěl Alvaro "SunPayus" Garcia, který by klíčovým hráčem v cestě Riders vzhůru světovým žebříčkem. Španělská sestava s talentovaným mladíkem na sniperovi vystoupala dokonce až na šestou příčku! Asi nejvýraznější byl podíl SunPayuse na úspěchu v LANXESS aréně během IEM Cologne, kde Movistar Riders dokráčeli až do semifinále, během celého angažmá se ale SunPayus často pohyboval v kladných číslech, co se HLTV ratingu týče. S příchodem do ENCE tak sice výrazně oslabí svého bývalého zaměstnavatele, z jeho osobního pohledu jde ale o krok vpřed a hlavně o první mezinárodní angažmá.

Zdroj úvodního obrázku: Twitter @ENCE

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.