League of Legends

EMEA Masters Randomovi ani Saverovi nevyšlo a na turnaji končí

EMEA Masters Randomovi ani Saverovi nevyšlo a na turnaji končí
23. 8. 2023
  |  

Turnaj EMEA Masters jako kdyby byl českým hráčům od triumfu Carzzyho zapovězen. V letním splitu ze skupiny nepostoupily BISONS a ani Orbit Anonymo.

Ani jedno želizko v ohni neuspělo. Los poslal do jedné skupiny Randoma a Savera, výsledek ale dopadl nejhůře, jak mohl. Ani jeden z tuzemských hráčů se do play-off nepodívá a turnaj pro ně končí předčasně, v případě BISONS a zástupce silné španělské Superligy je to další zklamání na tomto mezinárodním turnaji.

Na EMEA Masters jel roster dvakrát jako vicemistr LVP, ani jednou z toho postup do vyřazovací fáze nebyl. Loni v létě dokonce jako tým z jedné nejlepších soutěží neprošel ani play-inem, což bylo obrovské překvapení. Po konci sezóny se hráři zkrátka neumí na atmosféru této akce naladit a předvést dobré výkony. Bohužel, organizace BISONS nejspíše končí prohrou ve finále v Superlize a následně vypadnutím ze skupin zde.

Orbit Anonymo zase zažili na EMEA Masters premiéru, ale ani ta nekončí růžově. Polský tým senzačně vyhrál celou Ultraligu a také pro Savera to byl debut na mezinárodním turnaji. Organizace však končí na posledním místě s jedinou výhrou po upsetu právě BISONS. Nutno však dodat, že tento roster byl podle prognóz tipován na zhruba třetí místo.

Překvapením skupiny jsou GTZ Esports. Kat Entropiq pokračuje ve skvělém runu a po skóre 3-3 si zahraje play-off, vůbec poprvé tak došel portugalský tým až do play-off. Vítězem skupiny jsou dle očekávaní obhájci Istanbul Wildcats.

Obrovskou pozitivní zprávou jsou také výkony Macko Esports. Italský tým možná dobře pamatují české organizace také, protože se s nimi utkaly v rámci play-inů. Parta z jihu Evropy zválcovala skupinu C a po skóre 6-0 postupuje dále. Tato informace je o to zajímavější, když je vidět složení – Italové dvakrát dokázali porazit 
Karmine Corp, úřadující francouzského šampiona a mnohonásobného vítěze EMEA Masters. V play-off tak bude nejenže portugalský tým, ale také ten z PG Nationals.

Na turnaji zbývá odehrát druhý polovina skupin, v posledním hracím dni se představí také Team GO s Kamiliusem. LFL tým má skóre 2-1 a ještě potřebuje uhrát potřebné body, což v těžké skupině může být zrádné. Utkají se totiž s Movistar Riders, tureckými NASR a také UOL.
 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.