League of Legends

EMEA Masters play-in: eSuba ovládla skupinu a jde do baráže, Entropiq končí

EMEA Masters play-in: eSuba ovládla skupinu a jde do baráže, Entropiq končí
6. 4. 2023
  |  

První část kvalifikační fáze na EMEA Masters je u konce. Entropiq nezvládl roli favorita a překvapivě končí poslední, naopak eSuba jde do baráže z nejlepší výchozí pozice.

Neočekávaný výsledek play-in skupin. Los byl poměrně přívětivý pro tým Entropiq, který se vyhnul nebezpečí v podobě Francie či Turecka, a dokonce do své skupiny získal nováčky z Egypta, pro něž to byla premiéra na takové akci. Jenomže i oni byly nakonec nad síly českého týmu, který v odvetách nevyhrál jediný zápas a skončil poslední se skóre 1-5.

Skupinu bez ztráty bodu ovládl balkánský tým Partizan Esports, společně s ním se do baráže dostal také britský výběr Verdant. Bohužel pro Entropiq, oba tyto celky byly nad jejich síly. Jediná výhra přišla právě proti arabskému nováčkovi.

Naopak eSuba může slavit. Ve velmi vyrovnané a těžké skupině dokázala skončit na prvním místě, čímž získala nejlepší možné postavení do baráže. Kaňkou může být, že následný los baráže nebyl úplně přívětivý. Favorizovaný turecký celek Papara SuperMassive měl podle prognóz skončit první, vždyť ještě do začátku do tohoto roku pravidelně reprezentoval na MSI či Worlds.

Baráž, která se uskuteční v pátek od 17:00, rozhodne o postupujícím do skupin EMEA Masters. Tam se eSuba naposledy probojovala v roce 2020, kdy za tým nastupoval například Random nebo jej vedl Nightshare, současný trenér Fnatic.

Ať už se eSubě povede postoupit či nikoliv, vítězství ve skupině je skvělý úspěch. Modrá krev za sebou nechala týmy jako WLGaming Esports, aNc Outplayed a Diamant Esports. Ve výborné formě na play-inu je jungler Tynx, který patří mezi vůbec nejlepší hráče celého play-inu. Zkušený dánský borec byl hlavním tahounem eSuby a mnohdy klíčovým rozdílem, který dovedl český celek k úspěchu.

Nezbývá než doufat, že eSubě se povede poslední klíčový krok a do skupin EMEA Masters se probojuje. Byl by to obrovský úspěch nejen pro ně, ale také pro celé Hitpoint Masters.

Na druhém místě překvapivě končí také francouský tým Aegis I Zdroj: Twitter EMEA Masters
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.