League of Legends

EMEA Masters dnes startují, o titul bojují čtyři LEC akademie

EMEA Masters dnes startují, o titul bojují čtyři LEC akademie
19. 4. 2024
  |  

Prestižní turnaj evropských regionálních soutěží po Play-In vstupuje do očekávané hlavní fáze, která je nabitá zvučnými jmény jak organizací, tak hráčů se zkušenostmi z nejvyšší světové úrovně. O prestižní titul, který často znamená kariérní postup do LEC budou bojovat také dva Slováci.

Tentokrát bez českých hráčů, po mnoha splitech se ani jeden Čech nezúčastní v žádné roli hlavní fáze. Prapor domácí scény ponesou Slováci Neon a Kamilius, kteří patří k adeptům na celkový titul.

SKUPINA A

Rovnou skupina smrti, ačkoliv našlapaných skupin letos najdeme více. Adept na postup je zde každý, především Los Heretics, kteří vévodili Španělsku. Polský supertým Zero Tenacity straší každý rok, turecký mistr Besiktas má v sestavě dva hráče se zkušenostmi z Worlds, Kaoriho a Mireu. Z Play-In fáze postoupili arabští Geekay Esports s velkým rozpočtem a Korejci. Los Heretics jsou favorité, boj o druhé místo bude neskutečně napínavý. Rozhodovat budou maličkosti.

PŘEDPOKLÁDANÍ POSTUPUJÍCÍ: Los Heretics, Besiktas

SKUPINA B

Neon s SK Gaming Prime zkusí matchup s nadcházející hvězdou evropského lolesportu, marksmanem Karmine Corp Blue Calistem. Německý a francouzský tým budou jasnými favority, italští Dsyre Esports by měli hrát roli outsidera, který může překvapit. Otázkou bude forma BoostGate Esports, s ne tolik známými jmény. Turecký tým ale nikdy není radno podcenit.

PŘEDPOKLÁDANÍ POSTUPUJÍCÍ: Karmine Corp Blue, SK Gaming Prime
Los EMEA Masters Spring 2024 | Zdroj: Riot Games

SKUPINA C

Další skupina s LEC akademií, narvaná hráči se zkušenostmi z nejvyšších úrovní. Team BDS Academy budou favority na postup i na titul, stejně tak Papara Supermassive s toplanerem Armutem, mistrem LEC i účastníkem Worlds. Španělští Guasones z bojů o záchranu postoupili až do hlavní fáze EMEA Masters a můžou překvapit, stejně jako arabská Nigma Galaxy se dvěma korejskými importy. Karty by měly být rozdané, ale Guasones s Nigmou budou chtít míchat.

PŘEDPOKLÁDANÍ POSTUPUJÍCÍ: Team BDS Academy, Papara Supermassive

SKUPINA D

Papírově pravděpodobně nejjasnější skupina, vše bude záležet na formě mistra NLC. Lionscreed s legendárním Temptem či KaSingem budou v postupových bojích vyzývat Gentle Mates s Kamiliem a Eintracht Spandau, kde válí Zanzarah a PowerOfEvil. Polští Orbit Anonymo patří společně s Dsyre k největším outsiderům turnaje, jakýkoliv úspěch bude pro organizací velkým plus.

PŘEDPOKLÁDANÍ POSTUPUJÍCÍ: Eintracht Spandau, Gentle Mate 

EMEA Masters sledujte s českým komentářem na Twitchi Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč