League of Legends

EMEA ligy: Drama se Saverem v Polsku, v LVP Češi okupují oba póly tabulky

EMEA ligy: Drama se Saverem v Polsku, v LVP Češi okupují oba póly tabulky
11. 2. 2023
  |  

Uplynuly další dva týdny a během nich se odehrála nová sada zápasů. Jak se dařilo českým a slovenským hráčům v EMEA soutěžích typu LFL, LVP či Ultraliga?

Ultraliga – Polsko

Netradičně začneme s Polskem, protože kolem českého junglera Savera bylo rušno. Bývalý hráč Dynamo Eclot přestoupil do organizace Goskilla, které ani ne měsíc a půl po startu ligy byla odebrána licence z důvodu „neplnění smluvních podmínek a podezření z neplacení výplat“.

Hráči ovšem zoufat nemusí, ač organizace byla „diskvalifikována“, roster může dál nastupovat v lize – akorát pod jiným jménem. Z Goskilla je teda nyní Szaty Bobra nadále hrající zápasy.

A i přes drama mimo Rift se dále daří, tým prohrál jediný zápas a se skóre 6-1 jim patří první dělené místo v tabulce. Nutno dodat, že od vyjmutí Goskilla z ligy se ještě nehrálo, na první utkání pod novými barvami parta ještě čeká.
 

LVP – Španělsko

Z Pyrenejského poloostrova jdou dobré zprávy, tedy záleží na úhlu, jakým se na to podívat. První dělené místo se skóre 7:2 totiž patří BISONS, kde nastupuje midlaner Random. Obměněný roster předvádí dobré výkony a ztrácí jen výjimečně. V posledních dvou týdnech obstáli i v těžké zkoušce proti Rebels Gaming, se kterými vrchol tabulky sdílí. I pokud vicemistr z loňského jarního splitu ztratí formu a začne prohrávat, play-off by jim utéct již nemělo. Spíše mohou pomýšlet na co nejlepší umístění.

Sajator, zimní posila Barcelony, zatím zažívá průměrný split. Katalánský tým je na pátém místě tabulky se skóre 5-4, což je slušný výsledek, ale zároveň nijak oslnivý. Barce se daří sbírat body proti slabším celkům typu UCAM, ale s organizacemi z horní poloviny spíše ztrácí. Aktuálně to vypadá na souboj o umístění v top 6 a účast v play-off, což je rozhodně minimálním cílem.

A špatná zpráva nakonec - Guasones jsou stále na posledním místě. Toplaner Dreedy tak čeká na první výhru v letošním roce, nováčkovi ligy se zatím vůbec nedaří a čekání na první bod je opravdu dlouhé. V následujícím týdnu se utkají s UCAM, druhým nejslabším celkem ligy, což je ideální příležitost na to zlomit nelichotivou sérii.

LFL – Francie

V nejkvalitnější evropské lize nastupujíc dva Slováci, konkrétně Kamilius a Kio. LFL je tradičně velmi vyrovnaná, což potvrzuje i letošní ročník. O první místo se děli tři týmy, po nich jsou ve shodě hned další čtyři organizace – mezi nimi i Team GO, kde nastupuje právě support Kamilius.

Ten během offseason přestoupil do zajímavého rosteru, ve kterém figurují bývalí hráči z LEC či LCS, ale výsledkově jsou možná trochu za svým očekáváním. Skóre 4-4 je umisťuje právě ve středu tabulky, vypadá to tedy na boj o umístění v play-off.

Výsledkově se trápí jeho kolega Kio v barvách Izi Dream. Nováček ligy má skóre 1-7 a okupuje tak poslední místo tabulky, jejich jediná výhra přišla v zápase se Solary – shodou okolností bývalým zaměstnavatelem talentovaného topaře. Podobně jako Dreedy, i on musí s týmem zapracovat na zlepšení, aby mohly split ještě zachránit.

Zajímavé je také slabé jaro Karmine Corp. Nejpopulárnější tým na evropské scéně a jeden z nejúspěšnějších v LFL zažívá nejhorší ročník své historie, se skóre 2-6 je na předposledním místě a místo bojů o nejvyšší pozici to zatím vypadá na propadák. Obměněný roster se zatím hledá, správný recept se mu nepodařilo najít.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.