Dota 2

Elite League ESB Dota 2: Skupinová fáze je u konce, skiter opět v nejlepší formě

Elite League ESB Dota 2: Skupinová fáze je u konce, skiter opět v nejlepší formě
12. 4. 2024
  |  

Muselo dojít na tři tie-breaker zápasy, ale Elite League zná konečně finální nasazení v nadcházející vyřazovací části. Favoritem nadále zůstává Team Falcons, jehož barvy hájí slovenský carry hráč skiter.

Online turnaj Elite League si musel projít dvě částmi skupin. Již v té první se s turnajem musela rozloučit osmička týmů, mezi něž patřil také Team Secret, který zaměstnává jediného českého zástupce na turnaji BOOMa.  

Ve druhé skupinové části se ve dvou skupinách poměrně překvapivě musely rozloučit týmy jako OG, Team Spirit a hlavně BetBoom, který společně s Team Falcons patří k nejlepším v momentální sezoně. 

Právě hráči Falcons hravě ovládli skupinu A, kde společně s čínským týmem Azure Ray postoupili do horní části vyřazovacího pavouka. Zbylí dva postupující z této skupiny jsou G2 x iG a PSG Quest. Právě v této skupině smrti skončily týmy jako OG, Entity, Team Spirit a HEROIC. 

Ve skupině B se překvapivě nedokázal kvalifikovat BetBoom Team, jak již bylo zmíněno, a stejně překvapivě si celou skupinu podmanil Team Liquid, i přes konkurenci od týmů Tundra Esport, Gaimin Gladiators či Xtreme Gaming. Právě tito tři také postupují do vyřazovací části. 

Vyřazovací část Elite League se hraje již tradičně systémem double-elimination bracket. V dolní části pavouka se proti sobě postaví G2 x IG vs. Gaimin Gladiators a druhou dvojici utvoří Tundra Esports – PSG Quest. V horní části pak bojují Team Falcons proti Xtreme Gaming a Team Liquid proti Azure Ray.

Všechny zápasy jsou odehrány best of 3, kdokoliv prohraje v dolní části vyřazovacího pavouka, tak na turnaji automaticky končí. Jediné grand finále se bude hrát tuto neděli best of 5. 

První zápas vyřazovací části začíná již dnes v 11.00 našeho času. Zúčastněné týmy bojují o prize pool v hodnotě 960 000 dolarů. Skiter a jeho Team Falcons znovu vypadají, že nemají příliš konkurenci. Tato hvězdná sestava pod křídly saudskoarabské organizace je skutečně trefou do černého. Podaří se jim turnaj ovládnout a zacementovat své favoritní postavení i před nacházejícím majorem v Birminghamu? 

Odpověď získáme již během několika dní, všechny zápasy můžete sledovat na oficiálních kanálech ESB na streamovací platformě Twitch a ty nejdůležitější informace Vám budeme přinášet také zde na webu Sazka Esport v podobě článků a flash news! 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.