Dota 2

Elite League ESB Dota 2: Poslední turnaj před birminghamským majorem!

Elite League ESB Dota 2: Poslední turnaj před birminghamským majorem!
2. 4. 2024
  |  

Po nedávné DreamLeague se profesionální scéna hry Dota 2 upíná směrem k dalším online kláním, kterých se účastní také skiter a BOOM. Hráči mají poslední možnost turnajově potrénovat před důležitým ESL One Birmingham 2024.

Elite League pořádají dohromady dvě organizace, arménská Fissure a peruánská ESB. Liga nabízí celkový prize pool v hodnotě 960 000 dolarů a celkově se jí účastní vysoký počet čtyřiadvaceti týmů. Devítka organizací musela projít uzavřenou kvalifikací, další patnáctka týmů pak dostala přímou pozvánku do první nebo druhé fáze skupinové části.

Turnaj se totiž hraje na dva odlišné typy skupin. V první části se potká celkem 16 týmů v mírně upraveném Swiss-systému. Všechny zápasy se hrají best of 3 a celkově by mělo dojít na pět kol. Prvních osm týmů z této fáze postupuje dále, poslední osmička na turnaji končí. Úspěšní postoupí do druhé části, kde budou rozlosovány do dvou skupin po osmi týmech. Právě tady čeká další osmička pozvaných, která si prvotní skupinovou fází nemusela vůbec projít. 

Druhá skupinová fáze se odehraje stylem single round-robin a všechny zápasy budou tradičně best of 2. Odměnou bude double-elimination bracket vyřazovací část. První dva týmy z každé skupiny postoupí do horní části vyřazovacího pavouka, třetí a čtvrtý do dolní části. Zbylé týmy na turnaji skončí. Zde se všechny zápasy hrají BO3, samozřejmě až na grand finále, které se hraje best of 5. 

Vítěz turnaje si odnese 300 tisíc dolarů. Nevýhodou pro fanoušky je, že turnaj je podobně jako DreamLeague pouze online, forma na offline major turnaji může být přeci jen o něco jiná. Nicméně slovenský talent skiter a jeho Team Falcons, hrající ve skvělé formě, patří po vítězství na DreamLeague Season 23 také zde, a i na následujícím majoru, za největší favority. 

Zápasy je možné sledovat na videoplatformě Twitch na oficiálních vysílacích kanálech ESB. Web Sazka Esport vám po skončení každé z fází nabídne detailní summary. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.