CS:GO

Elisa Invitational Spring pokračuje. Dynamo Eclot se ve čtvrtek utká se Sprout

Elisa Invitational Spring pokračuje. Dynamo Eclot se ve čtvrtek utká se Sprout
3. 5. 2023
  |  

Turnajová série Elisa Invitational Spring 2023 pokračuje 2. kolem swissu v základní skupině. Jediným česko-slovenským zástupcem jsou hráči Dynamo Eclot, kteří po prvním vítězství čekají na svůj druhý match. Ten přijde ve čtvrtek odpoledne se Sprout.

Česko-slovenský tým Dynamo Eclot aktuálně bojuje v základní části Elisa Invitational Spring 2023, kam se kvalifikoval přes decider zápas s ENTERPRISE v předchozí stage s názvem Contentders. Ani nyní si tým nevede špatně a po úvodním vítězství nad týmem 500 (2:1) si chce připsat další výhru.

Tentokrát stojí v cestě Sprout, aktuálně 44. tým světa, který v úvodním kole Elisa Invitational Spring zdolal v poměru 2:0 tým iNation a také míří výše, než je konec po skupinové fázi. Už vzhledem k postavení v HLTV rankingu by se mohlo zdát, že jsou Sprout oprávněným kurzovým favoritem se šancí na vítězství 1,71:1. Ovšem aktuální forma mluví o opaku. Evropský celek prohrál 3 z posledních 5, respektive 4 z posledních 6 zápasů, zatímco Dynamo Eclot jede na vlně vítězství. 

Byť i zde je potřeba si dát pozor. Dynamo Eclot totiž ve velké míře zdolávalo česko-slovenské soupeře a evropská zápasová praxe není tak velká, jako v předchozím roce. Naopak Sprout se v posledním týdnu utkaly s týmy jako Imperial, Cloud9, 9INE nebo Sangal. Kurz na vítězství česko-slovenského celku Dynamo Eclot vypsán na hodnotu 2,00:1 se tak zdá být oprávněný, byť následně na serveru už nebude znamenat vůbec nic a půjde o aktuální výkonnost.

Poslední vzájemný zápas na portále HLTV odehrály oba týmy v prosinci 2022, kdy si Dynamo Eclot s v té době dánským soupeřem poradilo 2:0 (de_mirage 19:16; de_overpass 16:11) v turnaji CCT North Europe Series 2.

Očekávaně vyrovnanou podívanou mezi Dynamo Eclot a Sprout bude možné sledovat na oficiálním Twitch kanále ElisaEsports už ve čtvrtek 4. května 2023 od 14:00. Prakticky vzápětí bychom měli znát také soupeře česko-slovenského týmu pro další kolo swiss formátem hrané základní části.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.