CS:GO

Elisa Invitational: Dynamo Eclot zvládli důležitý zápas a vyřadili Styka z turnaje

Elisa Invitational: Dynamo Eclot zvládli důležitý zápas a vyřadili Styka z turnaje
20. 2. 2023
  |  

Se skóre 0-2 v Elisa Invitational Winter 2023 přiřadil los proti sobě českou organizaci Dynamo Eclot a Apeks, v jehož službách najdeme Martina "Styko" Styka. Vítězně vzešli ze zápasu hráči DNE, kteří tak nadále živý naději na play-off.

Apeks vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 1:2
  • de_ancient | 13:16 (6:9)
  • de_overpass | 16:8 (9:6)
  • de_inferno | 11:16 (6:9)

Úvodní mapou vyřazovacího zápasu se stal ancient na němž začali o poznání lépe hráči pardubické organizace. Ti si hned zpočátku vytvořili mírný náskok, který se jim podařilo udržet po celou první polovinu. Po změně stran, která přišla za stavu 6:9, úřadovali pro změnu Apeks. Styko a spol. dokázali skóre otočit ve svůj prospěch a dostat se až na skóre 11:9. Od té chvíle byli lepší opět hráči DNE, kteří duel ještě jednou otočili a připsali si vítězství 13:16.

Druhá mapa naopak patřila výhradně celku Apeks. Hráči norské organizace po většinu mapy vedli a postupně si došli pro přesvědčivé vítězství 16:8. Na overpassu byl obzvlášť k nezastavení Tim "nawwk" Jonasson, který si připsal hned 26 killů a jeho ADR se zastavilo na čísle 98.7.

I na decideru, kterým se stalo inferno, začali lépe Apeks, jenž si připsali rychlé vedení 5:0. Poté už byli v první polovině vidět pouze DNE. Připsali si rovnou devět z možných deseti kol a změna stran tak přišla za vedení 6:9 pro česko-izraelskou sestavu. I druhý pistol round zvládli lépe Apeks, po zbytek druhé poloviny byli lepší opět DNE, kteří si tak připsali vítězství 11:16 a celkové vítězství 1-2.

Stěžejní postavou při vítězství Dynama se stal izraelský sniper Guy "anarkez" Trachtman, který si na třech mapách připsal dohromady 66 killů a jeho průměrný rating činil 1.25.

Pro Dynamo Eclot tato výhra znamená přežití v turnaji a udržení naděje na play-off. Pro postup ze skupinové fáze budou však muset vyhrát ještě dva duely v řadě. Apeks, kteří si před pár dny zajistili účast na dubnovém RMR, v turnaji končí s nelichotivým skóre 0-3.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.