CS:GO

Elisa Invitational: Dynamo Eclot nestačilo na PALOMU a odnáší si z prvního zápasu prohru

Elisa Invitational: Dynamo Eclot nestačilo na PALOMU a odnáší si z prvního zápasu prohru
23. 3. 2023
  |  

Dynamo Eclot jako druhý tuzemský tým naskočil do turnaje Elisa Invitational Spring 2023 Contenders. V prvním zápase na ně čekala polská sestava PALOMA

Po ENTERPRISE naskočili do úvodního zápasu Elisa Invitational Spring 2023 Contenders také hráči Dynama Eclot. Jejich prvním vyzyvatelem se v turnaji stala PALOMA, tým který je v poslední době obviňován z používání cheatů. Jelikož zatím nebylo nic prokázáno, hrají hráči PALOMY své zápasy nadále.

PALOMA vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 2:1
  • de_inferno | 16:12 (8:7)
  • de_mirage | 7:16 (3:12)
  • de_vertigo | 16:13 (9:6)

Na úvodní mapě začali lépe hráči Pardubické organizace. Po vyhraném pistol roundu si připsali i následná dvě kola a dostali se do vedení 0:3. Poté se do hry zapojili i jejich polští soupeři, kteří byli po zbytek první poloviny lepší a dokázali otočit zápas na 8:7. Po změně stran pokračovala polská sestava v lepších výkonech a dokázala vyhrát první mapu poměrem 16:12.

Mirage měla o poznání jiný průběh. Dynamo kontrolovalo celou první polovinu a díky skvělému týmovému výkonu povolili soupeři pouhá tři kola. Po změně stran dokázala česká čtveřice s izraelským sniperem vyhrát pistol round, na což PALOMA zareagovala čtyřmi koly v řadě. To bylo však z jejich pohledu vše, další tři kola patřila DNE, kteří tak vyhráli 7:16 a srovnali sérii na 1-1.

Decider začal pro Eclot lépe, když vyhráli i třetí open round v řadě, na nějž dokázali navázat hned druhým bodem. Vzápětí převzali otěže zápasu jejich soupeři, kteří dokázali otočit vyhrát první polovinu 9:6 a díky pěti kolům v řadě po změně stran se dostali do vedení 14:6. Ecloti se nehodlali vzdát tak snadno a dokázali zápas dotáhnout až na stav 15:13. Devětadvacáté kolo si však pro sebe uzmuli polští hráči, kteří tak vyhráli mapu 16:13 a celou sérii 2:1.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.