CS:GO

Manager CS:GO sekce SINNERS: Closed kvalifikace je velká úleva, ušetřili jsme 30-40 hodin

Manager CS:GO sekce SINNERS: Closed kvalifikace je velká úleva, ušetřili jsme 30-40 hodin
10. 9. 2021
  |  

Jistá účast v uzavřené kvalifikaci na IEM Fall 2021, který je součástí RMR cyklu, je skvělou zprávou! Jak se na ni dívá samotný manažer CS:GO sekce v SINNERS?

Zkušený bývalý hráč, trenér a nyní manažer nejlepší domácí CS:GO sestavy Tomáš "efron" Pechman pro Sazka Esport prozradil, jak vnímá účast SINNERS přímo v closed kvalifikaci na IEM Fall, co to pro tým znemaná nebo komu by se raději vyhnul.

Jaká byla první reakce, když jste zjistili, že vám vyjdou body v ESL World Rankingu na přímou účast v closed kvalifikaci?

Obrovské nadšení!  Sice jsme tušili, že je šance na invite, už jen protože bylo téměř jasné, že HYENAS tým nesloží. 100% jistí jsme si byli, až když mi napsal ESL Tournament Manager informaci, že pokud pro nás není problém nastoupit v naší "klasické" sestavě, tak že budeme do uzavřené kvalifikace pozvaní jako 5. spot z ESL rankingu.
Postup na Major by byla pohádka, ale to je zatím dost daleko.
Tomáš Pechman
Manager CS:GO @SINNERS
Dlouhou dobu jste museli zkoušet open kvalifikace na různé turnaje a procházet skrze nevyzpytatelné BO1 zápasy. Je tohle úleva?

Je to velká úleva, otevřené kvalifikace nám moc nevycházely, stačí jednou zaváhat a je konec. Je dost náročné hrát tolik hodin v kuse 100% hru. Nejvíc frustrující na tom nepostoupit do uzavřené kvalifikace je to, že víš, že na ty týmy v ní máš. Není žádné tajemství, že se nám hraje líp proti TOP 1-2 tier týmům než proti random faceit mixům aka mistrům světa. (smích)

Co se pro vás takovou účastí mění? Máte více času, respektive nemusíte čas věnovat open kvalifikacím?

S naším (ne)štěstím v open kvalifikacích jsme díky pozvání ušetřili klidně 30-40 hodin času, které jsme mohli vložit do přípravy a aspoň trochu odpočinku, protože v období otevřených kvalifikací jinak hrajeme doslova každý den a není moc času si dát volno nebo něco nového připravit.

Ten psychický i fyzický nápor, co musí kluci snášet, je obrovský a jsem strašně rád, že se ta dřina vyplatila, protože teď přišla šance, která je rozhodně zasloužená a my se jí hodláme chopit.
Cílem pro kvalifikaci je postup mezi elitu a následně snaha bojovat o Major v poslední RMR sérii?

Zatím je cíl postup na IEM Fall a konečně si zahrát na LANu.  A uvidíme, jak to půjde no. Když se podaří a na main event postoupíme, tak další cíl bude playoff a dál se uvidí. Pro nás je důležité zahrát co nejlíp a zlepšit pozici v ESL rankingu. Postup na Major by byla pohádka, ale to je zatím dost daleko.

Je v kvalifikaci vyloženě soupeř, kterého byste chtěli? Případně takový, kterému byste se raději vyhnuli?

Hmm tipuji, že se díky nasazení minimálně v prvním zápase vyhneme největším favoritům jako FaZe, a pokud můžu mluvit za sebe, tak já bych se rád vyhnul hlavně SAW. (smích) Sice už hrají hůř a my zase líp, ale radši bych se jim vyhnul. A kdybych si mohl vybrat, tak nejspíš Movistar Riders.

A pokud jde o kluky, těm je to jedno, ti jsou ready porazit kohokoliv.

Kolotoč turnajů od V4, přes BLAST až po ESL se roztočil naplno a prakticky každý týden se něco děje. Vyhovuje vám aktuální tempo nebo byste raději měli více prostoru trénovat?

Tak ideální by bylo hrát jen tier 1 eventy a díky tomu mít i více času na přípravu. Tam zatím nejsme, takže se častému hraní official zápasů nevyhneme. Je toho dost i přestože jsme některé z turnajů museli odmítnout. I tak budeme bojovat o V4, IEM a do toho hrát i Elisa Invitational, Malta Vibes a Sazka eLEAGUE. 

Kluci měli poslední slovo v tom, jestli to zvládnou anebo se např. z Elisy omluvíme, protože my (vedení) bychom je taky rádi občas viděli odpočívat. (smích) Ale kluci jsou teď namotivovani, baví je to a chtějí hrát, co to jde. Klobouček.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.