CS:GO

Dynamo Eclot zvládli osmifinále CCT North Europe s akademií Fnatic. Ve čtvrtfinále mohou narazit na Eternal Fire

Dynamo Eclot zvládli osmifinále CCT North Europe s akademií Fnatic. Ve čtvrtfinále mohou narazit na Eternal Fire
22. 10. 2022
  |  

Souběžně se skupinovou fází CCT Central Europe hrají Dynamo Eclot také playoff CCT North Europe, kam dostali přímou pozvánku. V osmifinále narazili na akademii fnatic, kterou dokázali přehrát 2:1.

Pardubická organizace Dynamo Eclot nepolevuje v množství zápasů, které v poslední době hraje. Ve čtvrtek odstartovali výhrou nad ONYX svou pouť základní skupinou CCT Central Europe, v pátek pro změnu naskočili do playoff CCT North Europe, kam dostali přímou pozvánku. Do osmifinále tohoto turnaje jim los přisoudil akademii organizace fnatic, fnatic Rising.

Dynamo Eclot vs. fnatic Rising

Výsledek - 2:1
  • de_vertigo | 16:13 (7:8)
  • de_inferno | 4:16 (3:12)
  • de_ancient | 16:11 (7:8)

Úvodní mapou zápasu se stalo vertigo. Mapu, kterou nevídáme v zápasech Dynama Eclot příliš často, odstartovali lépe hráči fnatic Rising, kteří si připsali za útok rychlé vedení 1:6. DNE poté zabrali a dokázali svého soupeře dotáhnout na stav 7:8. Druhou polovinu začala lépe pětice okolo Dytora, která si připsala rychlých pět kol a průběžné vedení 12:8. Fnatic Rising poté dokázali uhrát čtyři kola i ve svůj prospěch a stav byl tak vyrovnaný 12:12. Koncovku však zvládli lépe hráči DNE, kteří si připsali výhru 16:13 a průběžné vedení 1:0.

Přestože první mapu fnatic Rising prohráli, do té druhé naskočili výrazně lépe než hráči pardubické organizace. Ti od začátku tahali za kratší konec a za T stranu si připsali pouze tři kola. Akademie věhlasné organizace poté zvládla i první kolo po změně stran a o vítězi mapy bylo v podstatě jasno. DNE se ve druhé polovině zmohli pouze na jeden bod a odnesli si porážku 4:16.

Na řadu tak přišel decider, kterým se stal ancient. Na něj naskočili hráči Dynama Eclot za méně populární T stranu, a přestože je ancient považován za heavy CT mapu, dokázali DNE uhrát 7 kol a se svým soupeřem držet tempo. Po změně stran však přišla krasojízda Dynama Eclot, kteří svému soupeři ukázali, jak se na této mapě hraje CT strana a odnesli si vítězství 16:11.

Dynamo Eclot se tak po výhře 2:1 posouvají do čtvrtfinále, v němž narazí na vítěze zápasu Eternal Fire/IKLA. 

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.