CS:GO

Dynamo Eclot zvládli rozhodující zápas a postupují do hlavní fáze Elisa Invitational

Dynamo Eclot zvládli rozhodující zápas a postupují do hlavní fáze Elisa Invitational
2. 2. 2023
  |  

Dynamo Eclot v rozhodujícím zápase Elisa Invitational Winter Contenders porazili celek ECSTATIC 2:1 a radují se z postupu do hlavní fáze turnaje. Ta začíná již za pár dní, v pondělí 6. února.

Ve čtvrtek 2. února čekal na Dynamo Eclot zápas o všechno v rámci Contenders Stage Elisa Invitational Winter. Jelikož se jednalo o páté kolo swiss formátu, tak bylo jisté, že vítěz si zajistí účast v hlavní fázi a poražený se s turnajem rozloučí. Los přisoudil pardubické organizaci pro tento duel za soupeře dánskou sestavu ECSTATIC.

Dynamo Eclot vs. ECSTATIC

Výsledek - 2:1
  • de_nuke | 10:16 (6:9)
  • de_mirage | 16:14 (7:8)
  • de_vertigo | 19:17 (8:7)

Zápas začal na mapě ECSTATIC, kteří si za svou vybrali mapu nuke. I přes výhodu startu na CT straně se Dynamu nepodařilo získat příliš bodů v první polovině a změna stran tak přišla za stavu 6:9. I po zmíněné změně stran tahali za delší konec Dánové, kteří si došli pro vítězství 10:16 a vedení 0-1 v celé sérii.

Druhou mapu volili hráči Dynama Eclot, kteří si vybrali mapu mirage. Velmi vyrovnaný souboj, kdy se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, dokázali nakonec ve třicátém kole strhnout hráči DNE na svou stranu a po výhře 16:14 poslali sérii na rozhodující mapu. Velké přičinění na výhře druhé mapy měl Filip "K1-FiDa" Dvořák, který si připsal celkem 32 killů a jeho ADR se zastavilo na hodnotě 102,3. Jeho skvělý výkon podtrhuje i zvládnutá 1v3 post plant situace z desátého kola na níž se můžete podívat v přiloženém videu.

 


Decider připadl na vertigo, na němž začali lépe hráči Dynama, kteří si připsali rychlé vedení 8:2 a pro český tým to vypadalo velmi nadějně. ECSTATIC se vzápětí probrali a zápas dokázali osmi koly v řadě otočit na 8:10. Následně začala opět úřadovat česká sestava s izraelským stand-inem a po sedmi vyhraných kolech v řadě byli naši hráči jeden jediný bod od výhry. Ani tak to na vítězství ještě nestačilo a zápas došel až do prodloužení. V něm se zadařilo lépe Eclotům, kteří si připsali výhru 19:17 a celou sérii tak vyhráli 2-1.

Pro českou organizaci tak tato výhra znamená postup do hlavní fáze Elisa Invitational Winter 2023. ECSTATIC v turnaji končí.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.