CS:GO

Dynamo Eclot se ocitli v baráži ESL Challenger League i po 3 porážkách, tam však vyhořeli

Dynamo Eclot se ocitli v baráži ESL Challenger League i po 3 porážkách, tam však vyhořeli
14. 10. 2022
  |  

Zajímavý příběh Dynamo Eclot s možným postupem do ESL Challenger League skončil neúspěšnou baráží. Jak se podařilo českému celku do baráže vůbec kvalifikovat a co bude dál?

Český tým Dynamo Eclot měl perfektně rozjeté play-off ESEA Advanced Season 42 a sestava jednoznačně směřovala do baráže, případně k samotnému postupu do ESL Challenger League. Ovšem jak se říká, poslední krok bývá nejtěžší. A to se potvrdilo.

Nejprve v semifinále Upper Bracket tým padl se Sangal 1:2, přičemž rozjel sérii vítězstvím 16:12 na mapě de_dust2. Pak však dvakrát pohrál a první šance byla pryč. V Lower Bracket přišel další pokus, opět nezdařilý, když česká sestava prohrála s Iron Branch opět 1:2 a opět vedla.

Dynamo Eclot ještě dostalo šanci v rámci Decider Match o 5. místo, ve kterém sestava vyzvala Fnatic Rising, se kterými se utkala už v horní části pavouku, kde zvítězila 2:1. A historie se opakovala. 
Česká sestava ovládla úvodní mapu série (de_inferno 16:12) a byla blízko závěrečnému slotu v baráži. Ovšem i o ten přišla, když prohrála celkově 1:2.

Zdálo se být snům konec, když v tu chvíli se naskytla příležitost na přímou pozvánku do baráže, jelikož Sangal nenastoupili. Rázem se před Dynamo Eclot otevřela šance na zisk místa v elitní soutěži. 

Baráž však začala těžkým zápasem s ex-Team Finest a porážkou 0:2. Pád do Lower Bracket barážového turnaje přinesl souboj s UNGENTIUM. Také polský tým na DNE vyzrál, čímž definitivně ukončil šance na postup. Dynamo Eclot tak opět nastoupí v ESEA Advanced, které se účastní další česko-slovenské sestavy.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.