CS:GO

Dynamo Eclot odstartovalo European Pro League S6 vítězstvím 2:0 nad The Prodigies

Dynamo Eclot odstartovalo European Pro League S6 vítězstvím 2:0 nad The Prodigies
19. 2. 2023
  |  

Český tým Dynamo Eclot odstartoval soutěž European Pro League Season 6 vítězstvím nad týmem The Prodigies, za který nastupuje i český hráč KWERTZZ.

Na úvod základní skupiny "B" evropské ligy čekal na český tým Dynamo Eclot mezinárodní line-up agentury The Prodigies, tedy jakýsi academy celek, v němž mohou hráči hrát, než obdrží nabídku v jiném celku. Na první mapě série, kterou si zvolili hráči DNE, dominoval od úvodu favorit z Česka. Týmu se podařilo v jednu chvíli vést dokonce 8:1 za T-side na mapě de_inferno. The Prodigies, dokázali v závěru korigovat na 5:10.

Na začátku druhé půle, kdy se strany vyměnily, se The Prodigies chytli šance, když po dvou vyhraných kolech ze strany DNE udeřili hned čtyřikrát. Průběžný stav 12:9 však český celek od možnosti přiblížit se konci mapy neodradil. Dynamo Eclot získalo následující kola a přibližovalo se vítězství a vedení v sérii. Závěrečný vzestup mezinárodního soupeřícího celku už na zvrat nestačil a tuzemský zástupce šel do vedení v sérii 1:0 (16:12).

Druhá mapa přinesla rozpačitý start od obou dvou celků, kterým se nedařilo najít po pauze správné tempo hry. Výsledkem tak po úvodních 6 kolech byla průběžná remíza 3:3. Až posléze se podařilo českému zástupci dostat vývoj na CT straně pod kontrolu a dokázal si dojít pro vedení 9:6. 

Dynamo Eclot se navíc podařil také start druhé půle, když tým získal 3 kola za sebou a pomalu odskakoval do trháku. The Prodigies sice jednou odpověděli, pak ale přišla porážka a tuzemský celek tak stál ve vedení 13:7 a navíc proti pouhému forcebuy. Tuto šanci však český zástupce nedokázal využít, prohrál a soupeř se dostal zpět do hry, kdy snížil na 10:13 (následně 10:14). Vítězství se Dynamo Eclot dočkalo posléze a po 27. kole bylo hotovo (16:11).

Dynamo Eclot vs. The Prodigies

Výsledek - 2:0
  • de_inferno 16:12 (10:5)
  • de_nuke 16:11 (9:6)
  • de_mirage 

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.