CS:GO

Dynamo Eclot na další triumf nedosáhlo. Ve finále ROG Masters EMA padlo 0:2 a bere $10,000

Dynamo Eclot na další triumf nedosáhlo. Ve finále ROG Masters EMA padlo 0:2 a bere $10,000
5. 6. 2022
  |  

Česká sestava napsala krásný příběh, když se v mezinárodním turnaji probojovala až do samotného finále. Cestu za celkovým vítězstvím DNE ale překazili los kogutos, kteří ve finále zvítězili 2:0.

Dynamo ECLOT dosáhlo zásadního úspěchu, když ve finále ROG Masters EMEA porazili polský tým los kogutos a dotáhli tak svou cestu za statutem mistrů EMEA regionu! Jde také o obří milník celé organizace, protože si CS:GO tým připisuje výhru ve výši $20,000, což je zdaleka nejvíc za 7 let fungování organizace.

V rámci finálového dne se Dynamo ECLOT ve velkém stylu nejprve vypořádali s lotyšskými reprezentanty z týmu Wolsung, když už na soupeřově picku vyhráli jednoznačně 16:6. Ryze česká soupiska si zvolila Ancient, na kterém se poměrně dlouho hledali a v jednu chvíli prohrávali dokonce 12:6. Následně ale skvěle využili výhodu CT strany a ve zbytku mapy už nechali Lotyšům jen jediné kolo.

V samotném finále čekal polský tým los kogutos, s někdejšími hráči polských týmů jako PACT, Illuminar či AGO. Finálový souboj na mapě Ancient skvěle odstartoval zkušený mazák Filip "K1-FiDa" Dvořák, který se v prvních sedmi kolech i díky brzkému quad-killu dostal na dvojciferný počet fragů.
První polovinu i přes vyrovnaný úvod vyhrál polský tým 10:5, ale DNE vyhraným pistolkovým kolem nastartovali vítězný trend za obranu a relativně brzy se dostali na dostřel. 

Následně oba týmy zamířily na Mirage, pick los kogutos. Dynamo ECLOT vykročilo lépe, když zvládlo pistol round, pak však za T-side hrající Poláci dokázali kontrovat a 5 body v řadě vývoj otočili. V polovině lol kogutos vedli 9:6. Po výměně stran se Dynamo ECLOT nemohlo vůbec chytit a kolo za kolem získávala polská strana větší náskok.

Český zástupce se chytil prvním bodem až za stavu 6:15, když získal 7. bod. Následně však uspěli polští hráči a bylo hotovo. Dynamo ECLOT končí na druhém místě.

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka