CS:GO

Dust 2 je pryč! Valve v nové aktualizaci mění map pool a upravuje dvě zbraně

Dust 2 je pryč! Valve v nové aktualizaci mění map pool a upravuje dvě zbraně
18. 11. 2022
  |  

Těsně po konci brazilského IEM Rio Major přichází Valve s vělkou změnou! Z aktivního map poolu vypadává všem dobře známá mapa dust 2. Ikonickou mapu nahradí Anubis - komunitní mapa, jenž je zasazená do Egypta.

Po roce a půl se v CS:GO mění map pool! Nejvíce ikonickou mapu de_dust2 odstraňuje Valve z aktivního map poolu a nahrazuje jí mapou de_anubis. Po dlouhých spekulacích, kdy se nejvíce mluvilo o odebrání jiné ikonecké mapy, de_mirage, je toto překvapivá zpráva. Stejně tak je překvapení i oznámení právě de_anubis, jelikož nejvíce se spekulovalo o mapě de_aztec.

Mapa Anubis byla vytvořena trojicí Roald, Jakuza a jd40 a do hry byla přidána 31. března 2020 společně s mapou Chlorine. Mapa situovaná do prostředí Egypta vydržela ve hře pouze něco málo přes rok, jelikož na začátku května 2021 byla ze hry odebrána. S výročím deseti let CS:GO se však v srpnu tohot roku vrátila zpět, aby byla o dva měsíce později zařazena do aktivního map poolu.

Kromě této změny se přichází vývojáři s úpravou AWP, které bude mít nově zásobník pouze na 5 nábojů a M4A1-S dostala snížení "range modifieru" z 0.99 na 0.94, což v praxi znamená, že zbraň bude dávat menší poškození na větší vzdálenosti. 

Bude Anubis hraná mapa na profesionální scéně? Dostane se opět ke slovu opomenutá M4A4? Na tyto otázky se možná dozvíme odpověď v následujících týdnech, jelikož první turnaj, na kterém by se toto mohlo promítnout je již příští týden startující BLAST Premier Fall Finals. Záleží také zda-li se organizátoři nerozhodnou ještě pro tento turnaj ponechat v osudí mapu dust 2.

Zdroj úvodní fotografie: @CSGO

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.