Dota 2

Důležitý update ohledně The International 10 v Dotě 2 ve Švédsku

Důležitý update ohledně The International 10 v Dotě 2 ve Švédsku
22. 6. 2021
  |  

Herní vývojářská spolčenost Valve dnes v brzkých ranních hodinách přišla s velmi nečekaným a pro fanoušky i hráče Doty 2 nepříjemným vyjádřením ohledně konání o rok odloženého turnaje The International 10.

„Spolupráce se Švédskem ohledně konání TI10 začala již v roce 2019, abychom vše stihli připravit pro konání samotného turnaje v roce 2020. Když zásah globální pandemie vyžadoval posunutí celého eventu, zdvojnásobili jsme naše úsilí ve spolupráci se švédskými úředníky, abychom je ujistili, že vše proběhne v co nejlepší a nejbezpečnějších podmínkách pro všechny zúčastněné.

V průběhu uplynulého roku nás asociace Stockholm Live a Visit Stockholm ujišťovali, že The International se kvalifikoval do stejné výjimky jako ostatní profesionální sportovní události, které se v zemi odehrají.
Nicméně i přes předchozí ujištění jsme byli před dvěma týdny informováni, že Švédská sportovní federace hlasovala proti zařazení esportu mezi tradiční sportovní organizace.

Při následných (a okamžitých) mítincích se Švédskou sportovní federací a asociací Visit Stockholm jsme zjistili, že naší jedinou zbývající možností je oslovit švédského ministra vnitra, aby překlasifikoval The International jako profesionální sportovní událost. Naše žádost byla okamžitě zamítnuta.
Rozhodnutí švédského ministra vnitra znamená, že kdokoliv (včetně hráčů, expertů a personálu), kdo by se pokusil získat cestovní víza do Švédska v rámci účasti na TI10, by neuspěl. Absence oficiálního uznání TI10 jako profesionálního eventu by rovněž znamenala, že by na hranicích nemuseli být vpuštěni ani hráči ze zemí, které jindy pro vstup do Švédska víza nepotřebují.

9. června jsme podali odvolání přímo švédské vládě, která nám ale nebyla schopna pomoci. 14. června jsme se na švédskou vládu obrátili znovu, aby přehodnotila své rozhodnutí, ale od té doby nám nebylo nabídnuto žádné řešení. V důsledku této situace, a v důsledku momentální politické situace ve Švédsku, jsme začali hledat možné alternativní lokace po celé Evropě, kde by bylo možné turnaj uspořádat. pokud Švédsko skutečně nenabídne řešení a TI10 nebude možné uspořádat, jak bylo plánováno. Věříme, že v obou možných vyústěních se nám podaří TI10 v Evropě tento rok uskutečnit, a že budeme v blízké budoucnosti schopni oznámit konečné plány konání turnaje.

Stále věříme, že The International se tento rok uskuteční, že bude bezpečný pro všechny zúčastněné, a že bude důstojnou oslavou hráčů a fanoušků Doty 2. Start kvalifikací na The International zůstává neměnný, jeho začátek se tedy stále datuje na 23. června. Stejně tak se koncem tohoto týdne mohou hráči a fanoušci těšit na nový event, který potrvá celé léto, Nemestice.“
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.