League of Legends

Druhý týden LCS play-off je tu, odehrají se čtyři série. Do akce jdou i 100 Thieves

Druhý týden LCS play-off je tu, odehrají se čtyři série. Do akce jdou i 100 Thieves
12. 8. 2021
  |  

Vyřazovací část a vrchol LCS pokračuje druhým týdnem. V tom prvním bylo k vidění překvapivé vypadnutí Cloud9, které není čeká dlouhá cesta loser’s bracketem, pokud se chtějí představit na Worlds. Poprvé v play-off uvidíme také nejlepší týmy základní části, TSM a 100 Thieves.

Druhý jmenovaný roster určitě neunikne pozornosti českým fanouškům, protože v něm působí také Freeze jako asistent trenéra. 100 Thieves se v letní části výrazně zlepšili a patří mezi favority na výhru celé LCS. Již během offseason ohlásili, že hlavním cílem pro letošní rok je účast na Worlds, a o tom si mohou nechat jenom zdát, pokud neprojdou play-off až do top trojky.
 
Odčinit budou chtít také první polovinu roku, kde ze tří BO5 sérii vyhráli pouze jednou, a to proti slabším Dignitas. V duelech s Cloud9 či TSM zvládli získat pouze jediný zápas ve svůj prospěch a celkem zaslouženě tedy skončili na konečném čtvrtém místě. Díky dobrému letnímu splitu mohli přeskočit úvodní kolo, které jim jako soupeře přineslo Evil Geniuses. Před začátkem základní části by se to mohlo zdát jako dobrý los, ale překvapivý černý kůň druhé poloviny roku je ve výborné formě.
 
Září zejména 17leté ADC Danny, pro kterého je to premiérový split vůbec a čerstvě získal ocenění Rookie of the Split. Celý tým je ve velké pohodě, což bylo vidět na úvodní sérii s Dignitas, které hravě smázli 3-1 a vše drželi pod pevnou kontrolou. Z pohledu 100 Thieves se navíc nejedná o příliš oblíbeného soupeře. Z pěti společných utkání v roce 2021 pouze dvakrát vyhráli a mají tak negativní skóre. Poslední dva duely navíc dopadly vítězně pro Evil Geniuses a ti mohou jít do série s o něco lepší náladou.
Očekávat lze velmi vyrovnanou sérii, která se může klidně táhnout až na pět zápasů. Rozhodovat budou detaily, každá chyba bude tvrdě potrestána. Sázkové kanceláře lehce favorizují 100 Thieves, ovšem i vzhledem k nedávným výsledkům je možné, že se jedná skutečně o šance padesát na padesát. Série začíná tuto sobotu 14.8. od 23:00, což je příjemný čas i pro evropské fanoušky.
 
Neděle 15.8. od desíti večer je čas vyhrazen pro další duel z horního bracketu. Setká se vítěz základní části TSM společně s Team Liquid, kteří veřejnosti možná trochu vyrazili dech svým výkonem proti Cloud9. Během týdne se dokázali dostat do výborné pohody a svého soupeře zaslouženě přehráli, jarní mistr po většinu času tahal za kratší konec. “Team Liquid předvádí jedny z nejčistších her, které byly v Severní Americe k vidění,” nešetřil chválou streamer a analytik LS na svém Twitteru. 
 
Team Liquid vstoupili do play-off opravdu ve stylu a z nepovedené základní části se oklepali velmi rychle. Pokud se ovšem podíváme na vzájemné zápasy, jsou pro ně TSM nejméně oblíbený soupeř. Ze všech pěti společných utkání nevyhráli ani jednou (!) a letní půlmistr tak drží 100% úspěšnost. V táboře TSM budou rozhodně rádi, když se jim podaří nadále udržet neporazitelnost, ale proti sebevědomým Team Liquid to bude rozhodně náročný úkol.

Cloud9 poprvé v dolním bracketu

Obrovský tlak si sami na sebe přichystali Cloud9. Po vypadnutí s Team Liquid jsou nyní v loser’s bracketu, kde je čeká dlouhá cesta do top trojky. Postupně musí projít přes čtyři soupeře, tím prvním jsou Golden Guardians, poslední tým, kterému se do play-off podařilo kvalifikovat. Na rozjezd tedy hratelný soupeř, z pohledu Cloud9 by se mělo jednat o formalitu, protože kvalitativně jsou zkrátka někde jinde.. 
 
Rok 2021 je ovšem plný upsetů a zejména v play-off nikdo nemá nic jisté. Stále to však nemění nic na tom, že Cloud9 jsou největší favorit tohoto víkendu a cokoliv jiného než jasný stomp by bylo obrovské překvapení. Série začíná z pátku na sobotu o půlnoci.
 
Zbývající souboj tvoří duo Immortals a Dignitas. První jmenovaný tým do play-off postoupil ze sedmého místa a jedná se o premiérový duel ve vyřazovací části. Dignitas mají již svou premiéru za sebou, kdy vypadli se silnými Evil Geniuses výsledkem 1-3. Favoritem dle sázkových kanceláří jsou Immortals, poslední dva vzájemné zápasy skončily v jejich prospěch, ovšem celkové skóre za letošní rok je 3:2 pro Dignitas. Série začíná již ze čtvrtka na pátek o půlnoci.

Program play-off LCS

  • 13. srpna - 0:00 CEST - Dignitas vs. Immortals
  • 14. srpna - 0:00 CEST - Golden Guardians vs. Cloud 9
  • 14. srpna - 23:00 CEST - 100 Thieves vs. Evil Geniuses
  • 15. srpna - 22:00  CEST - Team Liquid vs. TSM

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @LCS

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.