Dota 2

DreamLeague Season 21: Generálku na The International ovládl Team Spirit, SabeRLight- stříbrný

DreamLeague Season 21: Generálku na The International ovládl Team Spirit, SabeRLight- stříbrný
25. 9. 2023
  |  

Online turnaje DreamLeague, které tradičně vyplňují mezery mezi majory a jinými LAN turnaji, letos nabídly skutečně kvalitní podívanou. Nejinak tomu bylo ani v případě 21. sezóny, které se účastnily ty nejlepší týmy na světové scéně hry Dota 2.

Nechyběla ani dvě dnes již všem známá jména, která mají k českým a slovenským kotlinám ještě blíže: skiter a SabeRLight- se znovu pustili do boje. Tentokrát o prize pool v celkové hodnotě jeden milion dolarů. Oba na sebe narazili ve skupině A, kde se jim, respektive jejich týmům, podařilo ukořistit první dvě postupová místa. Že šlo o skutečně konkurencí nabitou dvojici skupin, značí i fakt, že se nepodařilo postoupit takovým týmům jako Liquid, Talon Esports, Evil Geniuses nebo Quest Esports.
 
Nicméně tým Tundra Esports se slovenským carry hráčem skiterem si zajistil nasazení v horní části vyřazovacího pavouka, podobně jako český offlaner SabeRLight- s organizací Shopify Rebellion.
SabeRLightovi- aspol. se podařilo porazit nepříjemný a v letošním roce výborně hrající tým BetBoom a postoupit do finále horní části pavouka, nicméně skiter a jeho spoluhráči narazili na Team Spirit, který je od vítězství na Riyadh Masters 2023 v naprosto špičkové formě a momentálně se jeví jako nejsilnější tým na světě. Za tým Tundra Esports se vedle skitera také poprvé ukázal dvojnásobný šampion The International, finský supertalent Topson, který na midu předváděl výtečné výkony.

Bohužel po pádu do dolní části pavouka byl Tundře osudný Topsonův bývalý tým, dnes již kultovní organizace OG. Po prohře 1-2 tak skiter na turnaji skončil a společně se spoluhráči si odnesl alespoň cenu útěchy v podobě 57 tisíc dolarů.

Ani tým Shopify Rebellion však nedokázal najít recept na Team Spirit a po výsledku 1-2 rovněž putoval do dolní části pavouka, kde se ve finále utkal znovu s BetBoom Team a znovu úspěšně. V grand finále si tedy SabeRLight- zopakoval boj proti Team Spirit, který ale znovu dopadl zmarem.

Soupiska Team Spirit, tedy Yatoro, Larl, Collapse, Mira a Miposhka momentálně opravdu vypadá, jako kdyby hrála o level výš než zbylé týmy. Hráči se hrou znovu baví a vypadají být ve stejné formě jako v roce 2021, kdy se jim podařilo vyhrát The International a tehdy rekordní první cenu 18 milionů dolarů. Se svým soupeřem si v grandfinále DreamLeague Season 21 poradili za dvě hodiny čistého času a s výsledkem 3-0 sebrali hlavní cenu v podobě 300 tisíc dolarů.

 SabeRLight- a jeho spoluhráči však s generálkou na The International mohou být více než spokojeni, protože výsledky v letošním roce nebyly kdovíjaké a druhé místo v konkurenci mnoha silných týmů jim jistě dodá sebevědomí. Turnaj DreamLeague potvrdil, jak strašně důležitá je v momentální metě laning fáze a jak má každý jeden kill cenu zlata. Tým Shopify Rebellion se v laning fázi nikdy neztratil, ale následně příliš nevěděl, jak s daným náskokem naložit. V případě DreamLeague Season 21 tomu bylo naopak a přidali se k agresivně hrajícím týmům jako Team Spirit, BetBoom nebo i Tundra Esports. Teď už zbývá jen vydržet do 15. října, kdy oficiálně začíná The International 2023.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.