Dota 2

DreamLeague Season 19: Jednohubka jako sytý předkrm před majorem

DreamLeague Season 19: Jednohubka jako sytý předkrm před majorem
10. 4. 2023
  |  

Ještě než se otevřou brány ESL One Berlin Major 2023 mají jednotlivé organizace možnost zahrát si mezi regiony v online turnaji DreamLeague s prize poolem 1 milion dolarů. Vítěz si také zajistí pozvánku na Riyadh Masters. Mezi šestnáctkou týmů jsou také dva, v nichž působí český offlaner SabeRLight- a Slovák skiter.

Pozvánku na tento turnaj si díky ESL Pro Tour ranking systému zajistilo pět týmů ze západoevropského regionu, tři ze severoamerického a po dvou z východoevropského, jihoamerického a regionů Číny a Jihovýchodní Asie.

Turnaj se odehraje ve dvou skupinových fázích plus vyřazovací boje. V první skupinové fázi se hraje ve dvou skupinách po osmi, formátem single round-robin a všechny zápasy jsou BO2. První čtyři týmy z každé skupiny postupují do fáze dvě, zbytek je vyřazen. Druhá skupinová fáze nabídne jednu skupinu po osmi, znovu single round-robin avšak tentokrát budou zápasy BO3. První dva z této skupiny postoupí do horní části vyřazovacího pavouka, třetí a čtvrtý tým do dolní části a zbytek je z turnaje vyřazen. Vyřazovací část je pak hrána v klasické double-elimination, všechny zápasy kromě finále (BO5) jsou best of 3.

Momentálně již probíhají zápasy první skupinové fáze a čeští a slovenští hráči si zatím vedou velmi podobně. Tým Shopify Rebellion se SabeRLightem- je ve skupině A na sdíleném prvním místě se skóre 1-1-0. Slovenský carry hráč skiter sedí ve skupině B momentálně mimo postupové pozice, ale skóre 1-0-1 prozatím není nic strašného a tým Tundra Esports stále může pomýšlet na postup.

Celkový vítěz turnaje si odnese výhru v podobě 300 000 dolarů a také přímou pozvánku na Riyadh Masters 2023. Druhý ročník turnaje, který se v premiéře konal loni v Saudské Arábii, je uměle vytvořeným eventem tamní esportové federace. Loni nabídl prize pool 4 000 000 dolarů, letos bude částka ještě mnohem vyšší. Turnaj Riyadh Masters 2023 bude součástí tamního Gamers8 festivalu a nabídne naprosto šílený 15milionový prize pool (berlínský major nabídne celkovou finanční odměnu 500 000 dolarů). Celkem by se turnaje mělo zúčastnit dvacet nejlepších týmů světa.

Zdroj úvodní fotografie: esports-news.co.uk

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.