Dota 2

DreamLeague Dota 2: Gaimin Gladiators stále vládnou světové scéně

DreamLeague Dota 2: Gaimin Gladiators stále vládnou světové scéně
27. 6. 2023
  |  

Lima Major, DreamLeague Season 19, berlínský Major a teď i dvacátá sezona DreamLeague. Co mají společného? Vítěze v podobě týmu Gaimin Gladiators. V roce 2023 ještě neproběhl tier 1 turnaj, který by měl jiného šampiona. Dokáže „gladiátory“ letos někdo vůbec porazit?

Online turnaj DreamLeague znovu představoval příjemnou jednohubku před hlavním chodem v podobě balijského majoru, který se koná již za pár dní. Turnaj se již tradičně představil s prize poolem jeden milion dolarů, avšak tentokrát se hrálo také o dvě místa na červencovém Riyadh Masters 2023.

Šestnáct týmů spolu bojovalo takřka dva týdny, nechyběli ani čeští a slovenští zástupci. Bohužel ani SabeRLight- ani skiter nedokázali postoupit z úvodní skupinové fáze. Obě organizace, jejichž barvy hájí, mají už pozvánku do saudského Rijádu zajištěnou a tak se zřejmě plně soustředí na turnaj na Bali.

Dvacátou sezonu DreamLeague se dařilo hlavně čtveřici týmů Talon Esports, BetBoom Team, PSG.LGD a Gaimin Gladiators. Je zajímavé, že „gladiátoři“ představují jediného zástupce západoevropského regionu, který dlouhodobě patří mezi ten nejlepší. Nastane alespoň mírná změna, co se konkurence týče? Vývoj Bali Major 2023 hodně napoví. Je však důležité nezapomínat, že DreamLeague je online turnaj a LANky se přeci jen vyvíjí odlišněji.

Tým Gaimin Gladiators se ve finále utkal s východoevropským gigantem BetBoom Team a diváci se dočkali všech pěti možných her, když se hráči BetBoom dostali do vedení 2-1, aby v následujících dvou hrách Gaimin Gladiators vývoj otočili a zvítězili 3-2. Pro zajímavost žádná z her netrvala déle než 45 minut a „gladiátoři“ ve všech pěti hrách zvolili hrdinu Undying.

Už ve čtvrtek však začíná poslední major letošního roku v exotickém ráji na Bali. Web Sazka Esport samozřejmě bude u toho a již brzy se můžete těšit na preview!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.