Dota 2

DreamLeague 23: Skiter a Team Falcons znovu ovládli celý turna

DreamLeague 23: Skiter a Team Falcons znovu ovládli celý turna
27. 5. 2024
  |  

Team Falcons nemá konkurenci. Tak jednoduché se to zdá být. Nový patch, zásadní změny uprostřed turnaje, přesto dominantní vítězství. Připomínají famózní formu organizace Gaimin Gladiators v loňském roce. A jako stvrzení si Team Falcons poradil právě s „gladiátory“ ve finále.

DreamLeague již tradičně po křídly ESL nabízí k získání velké množství EPT bodů (konkrétně 26 100), které prvním osmi v EPT žebříčku zajistí přímou pozvánku na Riyadh Masters. Přidejte k tomu prize pool v hodnotě jeden milion dolarů, výborné produkční hodnoty a máte zajištěnou skvělou podívanou. 

Letos již jeden DreamLeague turnaj proběhl, v pořádí jeho 22. iterace. A tehdy ji dominantním výkonem ovládl Team Falcons, když v grand finále zametl 3-0 s ruským BetBoom Team. Stejná pohádka se psala i nyní. Team Falcons byl mnohdy kritizován, že letos zažívá tak skvostnou formu pouze díky dlouho nezměněnému patchi, který jeho hráčům sedí. „Sokolové“ skončili ve skupině na druhém místě a poté přišla jedna z nejzásadnějších změn v blízké historii hry Dota 2. 

A až na mírné zaváhání ve finále horní části vyřazovacího pavouka, kdy se slovenský carry hráč v barvách týmu skiter necítil stoprocentně fit, se Team Falcons dokázal vymanit z těchto pomluv, a i na kompletně novém patchi znovu ovládl celý turnaj. Ve finále horní části hráči Team Falcons prohráli proti týmu Gaimin Gladiators 2-0, a následně je potkali i v samotném grand finále, kde však neponechali vůbec nic náhodě a ve třech naprosto dominantních hrách si jasně odnesli další cennou trofej. 

Zejména výkony skitera na carry jsou opravdu obdivuhodné. Hrajíc v naprosté pohodě, se zničujícím sebevědomím, zlepšuje se každý turnaj, každý zápas. V dobách, kdy čeští a slovenští hráči mají problémy s formou a výkony (SabeRLight– ohlásil pauzu na soupisce Shopify Rebellion poté, co tým na turnaji znovu zklamal a nedokázal ani postoupit ze skupiny), je skiter konzistentní a hvězdnou stálicí pro scény hry Dota 2.

Team Falcons si odnáší první cenu v hodnotě 300 tisíc dolarů a 6 tisíc EPT bodů. Dokáže ho letos vůbec někdo zastavit? Protože s aktuální formou se dá očekávat, že skiter a jeho spoluhráči ovládnou i prestižní Riyadh Masters a následně je k pokoření už jen The International, který skiter dokonce již ovládl v roce 2022. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.