Dota 2

DreamLeague 19: Gaimin Gladiators porazili Team Liquid a odnáší si hlavní cenu!

DreamLeague 19: Gaimin Gladiators porazili Team Liquid a odnáší si hlavní cenu!
25. 4. 2023
  |  

Devatenáctá sezona DreamLeague, pravidelného online turnaje, který pořádá ESL, přinesla v rozhodující bitvě stejnou dvojici týmů jako ve finále prvního letošního majoru v Limě. A stejně jako v Peru dokázali i tentokrát hráči Gaimin Gladiators uspět nad Team Liquid. SabeRLight- a skiter obsadili třetí a čtvrté místo.

Znovu se potvrdilo, že organizace Gaimin Gladiators a Team Liquid patří k naprostému vrcholu momentální světové Dota 2 scény. Západoevropský region momentálně vládne světu a nezdá se, že by se na tomto faktu mělo něco v dohledné době měnit.

V březnu na Lima Major 2023 musel Team Liquid grand finále odehrát se stand-inem a odnesl si od „gladiátorů“ výprask 3-0. Tentokráte se oba týmy potkaly v plné sestavě a diváci si tak mohli užít nesmírně vyrovnané a napínavé čtyřhodinové finále, které využilo všech pěti her potřebných k určení vítěze. Hráči Gaimin Gladiators otevřeli celou sérii vítězstvím, které jim však dalo nesmírně zabrat. Bezmála hodinová hra, která skončila se skóre 32-28 a dala tušit, že tato série nabídne tu nejlepší možnou úroveň.

Poté se celá série přelívala ze strany na stranu, ani jeden z týmů nikdy neměl vedení delší než jednu hru. Team Liquid dokázal dvakrát uspět, když fenomenálně zahrál na pozici carry miCKe se svým oblíbeným hrdinou Sven, který v posledním patchi získal potřebný buff a po dlouhé době se objevil v metě na nejvyšší úrovni.

Ano, DreamLeague Season 19 se hrál dva týdny a před začátkem vyřazovacích bojů vydala společnost Valve nový patch 7.33, který byl příhodně nazván The New Frontiers (nové hranice), a který přináší největší změny od doby, kdy Dota 2 přešla na engine Source 2. Zásadně předělaná mapa, která je o 40 % větší, nové herní mechaniky, nové objektivy, dohromady úplně nový herní styl. Hráči si tak poprvé mohli vyzkoušet „nové hranice“ na kompetitivní scéně a diváci tak měli šanci vidět první snahy o správné uchopení mety. Vzhledem k tomu, že major v Berlíně začíná již za tři dny, ocenili to jistě i hráči.

Týmy Tundra Esports a Shopify Rebellion potvrdily rostoucí tendenci jejich výkonů, což může těšit tuzemské fanoušky. Obzvláště SabeRLight- a jeho tým Shopify Rebellion hráli místy opravdu skvěle a mohou pomýšlet na vylepšení umístění z posledního majoru, kde skončili čtvrtí. Skiter a jeho parťáci z Tundra Esports stále ještě nenašli stejnou formu, jakou měli loňský říjen při vítězství The International 2022, avšak každým dalším eventem se zlepšují.

Zpět k vítězi DreamLeague Season 19. Tým Gaimin Gladiators si díky svému úspěchu odnáší odměnu 300 000 dolarů (což je o sto tisíc víc než je cena pro vítěze na oficiálních major turnajích) a také kvalifikaci na letošní Riyadh Masters 2023, pokračování úspěšného konceptu, který začal minulý rok v Saudské Arábii, a který tentokrát přináší neuvěřitelný prize pool 15 milionů dolarů. Veškerá pozornost „gladiátorů“ je však po momentálním úspěchu jistě již v Berlíně. První zápas skupiny odehrají již za 2 dny a 13 hodin (v době psaní článku) a znovu budou patřit k horkým favoritům.

Na preview Berlin Major 2023 se můžete těšit v následujících dnech na webu Sazka Esports!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.