CS:GO

DreamHack Masters Spring 2021 vrcholí! Od pátku do neděle nás čeká play-off

DreamHack Masters Spring 2021 vrcholí! Od pátku do neděle nás čeká play-off
6. 5. 2021
  |  

V pátek 7. května 2021 bude vyřazovacími boji pokračovat DreamHack Masters Spring 2021 v Counter-Strike: Global Offensive! Dvojice týmů Heroic a Gambit již čeká v semifinále na své soupeře. Kdo ze čtveřice Astralis, FURIA, G2 a Natus Vincere se k nim přidá?

Zatímco týmy Gambit a Heroic v průběhu turnaje potvrdily své postavení ve světovém žebříčku CS:GO (první a druhý tým světové žebříčku dle HLTV.org) a vítězstvím v obou skupinách si zasloužily místo v semifinále, třetí a čtvrtí ve skupině se musí ještě porvat mezi sebou. Astralis, FURIA, G2 a Natus Vincere (NAVI) patří do TOP 10 světového žebříčku a čekají nás jistě vyrovnané čtvrtfinálové boje.

ČTVRTFINÁLE:

G2 vs. Astralis

Hrací den odstartují dánští Astralis (3. tým světa) a španělská organizace G2 (8. tým světa). Světla všech pomyslných reflektorů se před tímto turnajem upírala právě na Astralis. Po pěti letech tým opustil jeden z nejlepších hráčů světa, dev1ce, který vyměnil dánské giganty za švédskou organizaci Ninjas in Pajamas. Astralis se sice ve světové Top 10 drží v první polovině, ale jejich fanoušci i samotná organizace určitě očekávají zářivější výkony. Do týmu naskočil dvaadvacetiletý talent Bubzkji, který se ve skupině nenechal zahanbit a vždy se držel ve vrchní části scoreboardu. Astralis došli až do finále horní části skupinového pavouka, kde však narazili na Heroic a prohráli dvakrát 6-16, přičemž tým Heroic vypadal o třídu jinde. Pro Astralis to tak znovu byla připomínka, že zpět na světovou špičku jim ještě nějaký kus cesty chybí. Už čtvrtfinále proti G2 hodně napoví, zda bude dánská esportová super organizace měnit i další jména na soupisce.

G2 svou skupinu odstartovali nepřesvědčivým výkonem proti Spirit, které porazili až 19:16 v prodloužení. Hned v semifinále horní části skupinového pavouka se potkali s nasazenou jedničkou, týmem Gambit, kterým sice dokázali vzít jednu mapu, ale Gambit dominantně (16:4) ovládli rozhodující mapu Dust 2 a G2 tak putovali do spodní části skupinového pavouka. Tam dokázali hladce porazit nejdříve mousesports a poté i Virtus.Pro a zajistili si místo ve čtvrtfinále vyřazovací části. G2 se už tradičně ve skupině opírali o výkony svého hvězdného hráče Nika, ale velkou oporou byl také jeho bratranec huNter-. I přes to jsou však výkony G2 stále mírně za očekáváním. Proti Astralis mají navíc značně nepříznivou bilanci. Ani jeden tým však není v top formě a čeká nás hodně vyrovnaná bitva.

FURIA vs. Natus Vincere

Druhý čtvrtfinálový souboj zajistí brazilský tým FURIA (7. tým světa) a ukrajinská organizace Natus Vincere (4. tým světa). Potkávají se dva protipóly. Zběsilý brazilský Counter-Strike a poslední dobou velmi trpěliví, až nerozhodní Natus Vincere. NAVI se v dubnu rozhodli posadit na lavičku svého dlouholetého člena flamieho, což jim zajistilo spoustu kontroverze, obzvlášť když jeho místo zaujal teprve 18letý talent B1T, kterého vytáhli ze svého juniorské týmu. Nicméně flamie už nějakou dobu nepodával zrovna nejpřesvědčivější výkony a B1T v dosavadním průběhu dokázal, že se „dospělého CSka“ nebojí. Má před sebou ještě spoustu práce, ale v jeho věku vykazuje značný příslib do budoucna. NAVI dokázali i díky jeho přičinění ve skupinové fázi poměrně hladce dojít až do finále vrchní části pavouka, kde jim vystavil stopku tým Gambit, se kterým prohráli 1-2. Ve čtvrtfinálovém zápase proti FURII představují jednoznačného favorita.

Brazilský výběr FURIA se momentálně poměrně trápí, jediný Američan v týmu, Junior, který se k týmu přidal v lednu letošního roku, nepodává přesvědčivé výkony a celý tým působí lehce nesehraně. FURIA musela projít spodní částí skupinového pavouka, kterou ale přesvědčivě ovládla bez ztráty mapy. Mezi skupinovou fází a čtvrtfinále vyřazovací části si tým dokonce odběhl zahrát jiný event, konkrétně Spring Sweet Spring 1, kde se potkala s českým týmem Sinners. I tento zápas ukázal, že FURIA není v nejlepší formě, když Sinners sice prohráli, ale sedmému týmu na světě dokázali sebrat jednu mapu.

SEMIFINÁLE:

Vítěz prvního čtvrtfinále mezi G2 a Astralis poputuje do prvního sobotního (22. 05. 2021) semifinále, které odstartuje v 16:45, a ve kterém čekají rozjetí Gambit. Úspěšnější z dvojice FURIA a Natus Vincere začne své semifinálové klání proti týmu Heroic, a to ve stejný den od 20:00.



Zobrazená hodnota kurzů je k 6. květnu 2021 8:30.
Ministerstvo financí varuje: Účastní na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+

Zdroj úvodní fotografie: esports.com
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.