Dota 2

DPC Winter Tour 2022/2023: BOOMovi se v novém angažmá nedaří, SabeRLight- na prvním místě

DPC Winter Tour 2022/2023: BOOMovi se v novém angažmá nedaří, SabeRLight- na prvním místě
17. 1. 2023
  |  

První týden nové DPC sezony je za námi a v první divizi se stihla stát velká spousta věcí naznačujících, jak bude vypadat vývoj do konce měsíce. Do hry se napříč regiony dostali tři čeští hráči (BOOM, SabeRLight- a Supream^) a slovenský vítěz The International 2022, skiter. Všichni čtyři však se zásadně odlišnými výsledky.

Začněme v severoamerickém regionu, kde z vyjmenovaných, našim srdcím blízkých zástupců, působí jediný. Ano, SabeRLight- po skončení v organizaci TSM neopustil NA region a připojil se k bývalé hvězdné soupisce Evil Geniuses v novém uskupení Shopify Rebellion. A zdá se, že to byl zdařilý tah. „Rebelové“ totiž po třech zápasech sedí na sdíleném prvním místě tabulky se skóre 6-0. Neprohráli tedy ani jednu mapu. Těsně pod nimi je po třech výhrách právě tým TSM, který však jednu mapu ztratil proti hráčům nouns.

Máme za sebou pouze první týden zimní tour, už teď se nám ale jasně rýsují favorité kvalifikace na major. Je nutné nezapomenout, že ze severoamerického regionu postupují pouze první dva týmy tabulky.

Tabulka NA regionu:
1.            Shopify Rebellion
1.            TSM
3.            5RATFORCESTAFF
3.            nouns
5.            Wildcard Gaming
6.            ALPHA
6.            B8
6.            Thiuth Gaming

V západoevropském regionu jsou postupující čtyři, vyšší je však také počet konkurenčních týmů, které se o tyto sloty ucházejí. Mezi celkovou osmičkou jsou oba dva finalisté posledního The International: Tundra Esports a Team Secret. Jednoznačně dva nejlepší evropské týmy loňského roku však do nové sezony vstoupily úplně naopak. Zatímco slovenský carry hráč skiter je s organizací Tundra Esports na sdíleném prvním místě tabulky (společně s již tradičně v DPC skupině excelentními Team Liquid), Team Secret s českým midařem BOOM je na místě posledním se skóre 0-6. „Secreti“ zatím nedokázali vyhrát ani jednu mapu.

Dvaadvacetiletý český talent je v týmu nováčkem a tažení Team Secret na The International 2022 se neúčastnil. Od začátku bylo jasné, že nahradit jednoho z nejlepších světových midařů, polský supertalent Nishu, nebude jednoduché, momentální výsledky jsou však jistě za očekáváními a útok na alespoň čtvrté postupové místo nebude jednoduchý.

Posledním zástupcem česko-slovenských luhů a hájů je další český midař, Supream^. Ten se po roční odmlce vrátil do první divize DPC s týmem Into the Breach a prozatím se skóre 1-2 okupuje sdílené páté místo zajišťující setrvání v první divizi.
 
Tabulka WEU regionu:
1.            Team Liquid
1.            Tundra Esports
3.            Gaimin Gladiators
3.            OG
5.            Entity Entity
5.            Into The Breach
7.            Nigma Galaxy
7.            Team Secret

Západoevropský i severoamerický region pokračují s dalšími zápasy už ve středu 18. ledna. V západoevropském regionu se na scénu dostanou BOOM i Supream^, fanoušci se tak mají na co těšit. Setrvají SabeRLight- a skiter na prvních místech tabulky? A dokáže se Team Secret společně s BOOMem nastartovat k lepším výkonům? Na další shrnutí DPC winter tour 2022/2023 se můžete těšit zase za týden!  
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.