Dota 2

DPC WEU: Gaimin Gladiators s BOOMem ovládli regionální finále

DPC WEU: Gaimin Gladiators s BOOMem ovládli regionální finále
14. 2. 2022
  |  

Bývalý Team Tickles oslavil nedávný přechod pod novou organizaci tím nejlepším možným způsobem a potvrdil výbornou formu ze zimní DPC části, když v grand finále porazil Team Liquid 3-1.

Gaimin Gladiators začali výborně hned v pátečním úvodním prvním kole horní části vyřazovacího pavouka vítězstvím nad Tundra Esports, za které se na carry pozici výborně prezentuje slovenský hráč Skiter. Výsledek 2-0 jim zařídil finále horní části vyřazovacího pavouka proti favoritům celého západoevropského finále, Team Liquid.

Hráči Liquid ve své nové sestavě dominovali celé první části DPC. Návrat legendy týmu MATUMBANa a jednoho z nejtalentovanějších hráčů světové scény, zaie, jim přinesl první místo v tabulce se skvělým skóre 6-1. Nebylo tak překvapením, že v regionálním finále došli až na samotný konec. Proti Gaimin Gladiators se jim ve finále horní části regionálního pavouka náramně zadařilo a výsledkem 2-0 si zajistili účast v nedělním grand finále, které vítězi slibovalo výhru 50 000 dolarů a 250 DPC bodů.

Tým Gaimin Gladiators tak putoval do finále dolní části vyřazovacího pavouka, kde se utkali s týmem OG, který se o něj zasloužil vítězstvím 2-1 nad Tundra Esports. „Gladitátoři“ neměli s OG žádné výrazné problémy, obě hry skončily v čase pod třicet minut. Český midař BOOM v barvách Gaimin Gladiators opět potvrdil fenomenální formu, když OG doslova zničil nejprve za Storm Spirita a následně Queen of Pain s celkovým K/D 20-2.
Vítězem západoevropského turnaje DPC se stal tým Gaimin Gladiator | Zdroj: Twitter @GaiminGladiator
Hráči Gaimin Gladiators byli v grand finále outsiderem, ze vzájemného zápasu v první části DPC tour však věděli, že Team Liquid dokáží potrápit (utkání skončilo 2-1 pro Team Liquid). Tento fakt se potvrdil hned v první hře, kterou Gaimin Gladiators vyhráli za 31 minut a BOOM si nad midu velmi užil last pick Ember Spirita, se kterým si připsal největší damage ze hry.

Hráči Liquid se v další hře vzmohli na odpor a vyrovnali sérii, tím jejich snažení ale skončilo. Za dalších 68 minut bylo grand finále u konce a tým Gaimin Gladiators si po výhře 3-1 připsal první velký úspěch. BOOM v závěrečných dvou hrách opět vytáhl hrdinu Storm Spirit a znovu dokázal, že Team Liquid na něj prostě neměl recept. BOOM za obě hry zemřel pouze čtyřikrát, přičemž si dokázal připsat rovných třicet zabití.

Kapitán týmu Gaimin Gladiators se po vítězství radoval na svém Twitter účtu a nezapomněl pochválit svou novou organizaci: „Šampioni západoevropského regionu! Začali jsme jako Tickles, dokončili to jako Gaimin Gladiators. Mám obrovskou radost z našeho výkonu, musím ocenit všechny mé spoluhráče i našeho kouče! Doufám, že se všichni při sledování regionálního finále bavili, my jsme si hraní velice užili. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás hnali vpřed. Rovněž nesmím zapomenout na Gaimin Gladiators a poděkovat, že se nás ujali. Jedná se o novou organizaci, ale výborně se o nás starají!“

České zastoupení v regionálních finále po celém světě ještě není u konce. Příští víkend započnou v Severní Americe, kde se za tým TSM utká o nejvyšší příčky ve skvělé formě hrající offlaner SabeRLight-. Preview celého severoamerického regionálního finále vám přineseme ve čtvrtek na webu Sazka Esport.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.