Dota 2

DPC Tour 2 Summary: Českým a slovenským hráčům se zatím daří skvěle

DPC Tour 2 Summary: Českým a slovenským hráčům se zatím daří skvěle
27. 3. 2022
  |  

Druhá část DPC sezony 2021/2022 má za sebou prvních několik zápasů. V západoevropském a severoamerickém regionu se o úspěch pokouší rovnou čtyři čeští a slovenští hráči. Zopakovat svůj fenomenální vítězný úspěch ze zimní části se pokusí hlavně dvojice SabeRLight- z TSM a BOOM z týmu Gladiators. A začali výborně!

Začněme v západoevropské regionu, který v zimní části celý ovládl tým Gladiators s českým midařem BOOM. A hráči v prvotních dvou utkáních na své výkony navázali. Tým Gladiators se sice zatím potkal s oběma týmy, které do druhé části DPC Tour 2021/2022 postoupily z nižší divize – Entity a Brame – ale nezaváhal a se skóre 2-0 sdílí první místo. BOOM v obou kláních zářil, i když mnohé zřejmě překvapil hrdinou Mars na midu, kterého hrál celkem třikrát.

Podobně skvěle rozehrál novou sezonu také tým Tundra Esports, jejichž barvy hájí slovenský carry hráč Skiter. Hráči Tundry rovněž zvládli porazit tým Entity, ale hlavně si dokázali porazit s behemotem regionu Team Secret, a to si dokonce nenechali od Puppeyho aspol. vzít ani hru. Obě hry byly vyřešeny dohromady za 60 minut, s celkovým kill countem 46-9! Tým Tundra Esports se v lepším světle ve druhé DPC Tour předvést nemohl.
Šlágrem dosavadních utkání regionu byl jednoznačně střet Team Secret a OG, který ale v prvních dvou hrách spíše zklamal, když si každý z týmů užil jedno jednoduché přejetí, třetí hra už ale v 52 minutách dokázala značně zabavit a potvrdit očekávání, které tento duel nabízel. Souboj titánů nakonec ovládl Team Secret, nicméně skóre 2-1 na zápasy mají rovněž i hráči OG.

V severoamerickém regionu je zatím vše tak, jak se přepokládá. Žebříčku vévodí týmy Evil Geniuses, Quincy Crew a právě TSM, za které se výborně prezentuje český offlaner SabeRLight-. Všechny týmy si dokázaly poradit s konkurencí, přičemž TSM mají se skóre 2-0 o jeden zápas méně a neztratili jedinou hru. Velká pozornost je zaměřena na tým The Cut, který postoupil z druhé divize, a za který momentálně na pozici offlanera hraje bývalý dlouholetý hráč týmu eSuba, Ade. 

Hráči nováčka v nejvyšší divizi se dokonce už potkali s bájnými Evil Geniuses a dokázali jim vzít jednu hru! Momentálně se skóre 1-1 sedí na sdíleném čtvrtém místě a zdá se, že to budou právě oni, kteří s týmem 4 Zoomers budou bojovat o čtvrté místo za trojicí největších týmů.

Další kolo DPC Tour 2 2021/2022 začíná v obou regionech již v úterý 29. března. Brzy se můžete těšit na preview.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.