Dota 2

DPC Tour 2 míří do další části. Čeští a slovenští hráči prozatím drží první příčky

DPC Tour 2 míří do další části. Čeští a slovenští hráči prozatím drží první příčky
29. 3. 2022
  |  

Dnes začíná další pokračování DPC Tour 2! Zimní tour Dota Pro Circuit 2021/ 2022 byla nesmírně úspěšná pro české zástupce v předních světových týmech. Offlaner SabeRLight- i midař BOOM dokázali v regionálních finále skončit na prvním místě a dokonce si v průběhu tour zajistit novou herní organizaci. Zopakují fenomenální úspěch i v jarní části? A jak si povede český nováček v první divizi Ade? Dokáže slovenský talent Skiter zajistit týmu Tundra Esports místo na Majoru?

Dota 2 DPC Tour 2 je v plném proudu a námi pokrývané regiony [západoevropský (WEU) a severoamerický (NA)] nabízí skvělou podívanou. Týmy za sebou mají první dva týdny bojů, po kterých se v obou regionech drží na předních příčkách i čeští a slovenští hráči.

V západoevropském regionu na svůj fenomenální úspěch z vítězství zimního regionálního finále navázali Gladiators, jejichž barvy hájí midař BOOM. Zatím neporažení se ztrátou pouhé jedné hry drží sdílené první místo společně s týmy Tundra Esports, Team Secret a OG. Naopak velmi špatný start prožívá vítěz minulé základní části Team Liquid. MATUMBAMAN aspol. nedokázali v uplynulých dvou týdnech vyhrát jediný zápas a se skóre 0-2 jsou poslední, když podlehli OG i Team Secret.

Následující dva týdny sdílenými prvními místy WEU regionu jistě zamávají. Čeká nás rovnou několik šlágrů.

První týden:
  • 29. 03. 15:00 – Nigma Galaxy vs. Tundra Esports (Skiter)
  • 30. 03. 15:00 – Team Secret vs. Gladiators (BOOM)
  • 0.2. 04. 19:00 – OG vs. Tundra Esports (Skiter)

Druhý týden:
06. 04. 15:00 – OG vs. Gladiators (BOOM)
09. 04. 15:00 – Liquid vs. Tundra (Skiter)

Zbylý program zápasů najdete zde.

Je vhodné připomenout, že na umístění v DPC Tour 2 zásadně záleží v rámci zúčastnění se letního ESL One Stockholm 2022 Majoru. V regionu západoevropském se kvalifikují první čtyři týmy.

Severoamerický region je v tomto aspektu mírně ošizen. Na Major se podívají jen první dva týmy druhé tour, tudíž je šance pro všechny zúčastněné týmy značně menší. Nejlépe si prozatím vedou týmy, od kterých se tak i očekávalo: Žebříčku vévodí Evil Geniuses, Quincy Crew a právě vítězové tamního zimního regionální finále, TSM, za které se výborně prezentuje český offlaner SabeRLight-. 

Nováček nejvyšší divize, tým The Cut, za který momentálně na pozici offlanera hraje český hráč Ade vstoupil do druhé tour více než solidně a se skóre 1-1 si drží sdílené čtvrté místo. Na postup na Major to nevypadá, udržení se v nejvyšší divizi DPC by ale znamenalo znamenitý úspěch a možná přechod pod profesionální organizaci (podobně jako se to v regionu v zimě povedlo týmu Undying, nyní TSM)?

První týden:
  • 29. 03. 21:00 – The Cut (Ade) vs. Gladiators (SabeRLight-)
  • 03. 04. 00:00 – TSM (SabeRLight-) vs. Wildcard Gaming

Druhý týden:
  • 05. 04. 21:00 – Quincy Crew vs. The Cut (Ade)
  • 06. 04. 21:00 – 4Zoomers vs. TSM (SabeRLight-)
  • 10. 04. 00:00 – The Cut (Ade) vs. simply TOOBASED

Obrovskou motivací pro všechny zúčastněné týmy je vidina letního Majoru ve Stockholmu, který již snad nebude zrušen kvůli pandemii COVID-19, jako se tomu stalo v případě zimního turnaje. Pro fanoušky to znamená, že mohou své favority hnát s vědomím, že konečně můžeme zase vidět české a slovenské hráče na jednom z Dota 2 Major eventů. Po výkonech za poslední půl rok by si to určitě zasloužili!

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC
 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.