Dota 2

DPC Preview: Regionální finále WEU začíná. Zúčastní se ho také čeští a slovenští hráči

DPC Preview: Regionální finále WEU začíná. Zúčastní se ho také čeští a slovenští hráči
10. 2. 2022
  |  

V pátek 11. 2. 2022 ve 14 hodin našeho času, odstartuje regionální finále západoevropského DPC regionu ve hře Dota 2. Regionální finále každého DPC regionu nahrazují kvůli COVIDU-19 zrušený zimní Major. Přinášíme bližší informace.

Vůbec poprvé bude první část sezony DPC zakončená vyřazovacími souboji. Pandemie COVID-19 znamenala pro firmu Valve, stojící za hrou Dota 2, až příliš velké problémy v souvislosti s uspořádáním prvního letošního Major turnaje. Po oznámení zrušení eventu a přerozdělení DPC bodů a prize poolu na další letošní Majory v pořadí, se mezi hráči, organizacemi, ale i fanoušky, strhla vlna nevole, která donutila společnost Valve reagovat a světlo světa spatřila regionální finále.

Závěrečných bojů západoevropského DPC regionu se zúčastní celkem čtyři nejlepší týmy zimní DPC Tour každého regionu. Čtveřice týmů hraje celkově o 380 DPC bodů a prize pool v hodnotě 100 000 amerických dolarů (vítěz si odnese 50 000 dolarů a 250 DPC bodů) a to v systému double-elimination best of 3, přičemž jediné grand finále bude odehráno ve formátu best of 5.

Na prvním místě zimní DPC tour skončil Team Liquid, který se skóre 6-1 neměl konkurenci a návrat ztraceného syna MATUMBAMANA na soupisku mu neskutečně prospívá. S přispěním hvězdného offlanera zaie, je Team Liquid kompletně skandinávským týmem – jeho členové jsou pouze ze Švédska a Finska a jak je vidno, zima Liquidům zřejmě opravdu prospívá.

Největším překvapením západoevropského regionu se však jednoznačně stal Team Tickles. Nezávislá skupina hráčů bez záštity velké organizace, která byla složena před začátkem nové DPC sezony, se umístila na skoro až neskutečném druhém místě se skóre 5-2. Hráči si navíc skvělými výkony vysloužili přechod pod zatím nepříliš známou kanadskou esportovou organizaci Gaimin Gladiators, která byla doposud známá hlavně ve hrách jako Warcraft 3 či Smash Ultimate. Pro českého fanouška byla jízda Team Tickles zimní částí DPC Tour opravdu zjevením, protože za tým na midu hraje BOOM, kterého fanoušci mohou znát např. z Hippomaniacs nebo Vikin.gg.
Zbylé dva týmy o svém závěrečném umístění rozhodly až v tiebreaker utkáních. Týmy Tundra Esports a OG se umístily na třetím, respektive čtvrtém místě se shodným skóre 4-3 a nechaly za sebou hvězdné Team Secret či Nigma Galaxy.

Nejlépe se v tiebreakerech vedlo právě týmu Tundra Esports, který vyhrál všechny tři své důležité zápasy a už tradičně mu k tomu fenomenálními carry výkony dopomohl slovenský talent Skiter. Ten si ve třech utkáních proti týmům OG, Secret a Nigma Galaxy připsal celkové K/D 23/1, pokaždé přitom hrál hrdinu Wraith King.

Regionální finále západoevropského DPC regionu odstartuje prvním kolem již tento pátek. Sobotní program bude pokračovat celkem dvěma dalšími zápasy, zatímco v neděli nás čeká grand finále. Vzhledem k účasti českých a slovenských hráčů by to měla být skvělá podívaná a alespoň částečná útěcha, že se tito hráči prozatím nepodívají na Dota 2 Major.

Program regionálního finále DPC WEU:

Pátek, 11. 02. 2022
  • 14:00 – Team Liquid vs. OG (zápas v základní části DPC Winter Tour, 2-1 Team Liquid)
  • 17:00 – Gaimin Gladiators vs. Tundra Esports (zápas v základní části DPC Winter Tour, 2-0 Gladiators)

Sobota, 12. 02. 2022
  • 14:00 – Finále horní části vyřazovacího pavouka
  • 17:00 – První kolo dolní části vyřazovacího pavouka

Neděle, 13. 02. 2022
  • 14:00 – Finále dolní části vyřazovacího pavouka
  • 17:00 – Grand Finále

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.