Dota 2

DPC Preview: Regionální finále NA začíná. Zúčastní se ho také český hráč SaberLight-

DPC Preview: Regionální finále NA začíná. Zúčastní se ho také český hráč SaberLight-
18. 2. 2022
  |  

V pátek 18. 2. 2022 v 21 hodin našeho času, odstartuje regionální finále severoamerického DPC regionu ve hře Dota 2. Regionální finále každého DPC regionu nahrazují kvůli COVIDU-19 zrušený zimní Major. Mezi účastníky nechybí ani TSM s českým hráčem SaberLight-.

Vůbec poprvé bude první část sezony DPC zakončená vyřazovacími souboji. Pandemie COVID-19 znamenala pro firmu Valve, stojící za hrou Dota 2, až příliš velké problémy v souvislosti s uspořádáním prvního letošního Major turnaje. Po oznámení zrušení eventu a přerozdělení DPC bodů a prize poolu na další letošní Majory v pořadí, se mezi hráči, organizacemi, ale i fanoušky, strhla vlna nevole, která donutila společnost Valve reagovat a světlo světa spatřila regionální finále.

Závěrečných bojů severoamerického DPC regionu se zúčastní celkem čtyři nejlepší týmy zimní DPC Tour každého regionu. Čtveřice týmů hraje celkově o 380 DPC bodů a prize pool v hodnotě 100 000 amerických dolarů (vítěz si odnese 50 000 dolarů a 250 DPC bodů) a to v systému double-elimination best of 3, přičemž jediné grand finále bude odehráno ve formátu best of 5.

Severoamerická scéna měla o svých favoritech jasno. Výborně hrající týmy Quincy Crew a Undying měl v první trojici doplnit také nejznámější NA Dota 2 tým, Evil Geniuses, plný hvězdných hráčů. A přesně takto zimní část severoamerického regionu také dopadla, leč legendární Evil Geniuses neměli cestu úplně jednoduchou a nakonec se umístili až na třetím místě, když v průběhu zimní tour prohráli např. 0-2 s jasným outsiderem Wildcard Gaming a celkově si připsali skóre 5-2. I když tomu finální skóre nenapovídá, dva týmy, které skončily před EG si alespoň z herního dojmu vedli mnohem sebevědoměji.

Tým Quincy Crew se umístil na prvním místě a potvrdil výbornou formu z loňského roku, kdy dokonce dokázal skončit na děleném 9. - 12. místě na The International 10. Fenomenálně hrající midař Quinn dokázal udržet své výkony a dopomoci týmu k jasnému postupu do regionálního finále. Se skóre 6-1 neměli hráči Quincy Crew konkurenci.
Nejblíže jim co se výkonů týče, byl dnes již bývalý Team Undying. Hráči kolem kapitána MoonMeandera dlouho nedokázali najít záštitu profesionální organizace, což se podepsalo i na jejich děleném 13. – 16. místě na The International 10, kde ambice byly jistě vyšší. Team Undying pokračoval bez sponzora i do zimní DPC tour, kde si však svými skvělými výkony zasloužil podepsání soupisky u jedné z největších severoamerických esportových organizací TSM. Nemalou měrou se na tom podepsal i český hráč SaberLight-, který momentálně patří nejen k nejlepším offlanerům, ale i hráčům na světě.

Čtvrtým do party a jasným outsiderem celého regionálního finále je stabilně hrající tým 4 Zoomers, který ale již delší dobu pouze doplňuje vrcholnou NA scénu a příliš nedokáže zamíchat kartami. Kdo ví, možná se to hráčům tento víkend podaří. Jednalo by se ale o velké překvapení a ZFreek, Gunnar aspol. by jistě ohromili nejednoho fanouška hry Dota 2.

Regionální finále severoamerického DPC regionu odstartuje prvním kolem již tento pátek. Sobotní program bude pokračovat celkem dvěma dalšími zápasy, zatímco v neděli nás čeká grand finále. Vzhledem ke kvalitě týmů a účasti českého hráče by to měla být skvělá podívaná a alespoň částečná útěcha, že se tito hráči prozatím nepodívají na Dota 2 Major.

Program regionálního finále DPC NA:

Pátek, 18. 02. 2022
  • 21:00 – Quincy Crew vs. 4 Zoomers 
    • zápas v základní části DPC Winter Tour, 2-1 Quincy Crew
  • 00:00 – TSM vs. Evil Geniuses 
    • zápas v základní části DPC Winter Tour, 2-0 TSM

Sobota, 19. 02. 2022
  • 21:00 – Finále horní části vyřazovacího pavouka
  • 00:00 – První kolo dolní části vyřazovacího pavouka

Neděle, 20. 02. 2022
  • 21:00 – Finále dolní části vyřazovacího pavouka
  • 00:00 – Grand Finále

Zdroj úvodní fotografie: CNC / Sazka eLEAGUE

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.