CS:GO

DPC Léto 2023: Boje o exotický major na Bali za sebou mají první kolo!

DPC Léto 2023: Boje o exotický major na Bali za sebou mají první kolo!
22. 5. 2023
  |  

Začíná léto a to znamená přípravy na závěrečný letošní major ve hře Dota 2. Třetí prestižní turnaj tohoto roku se odehraje na indonéském ostrově Bali a o účast se rve hned trojice česko-slovenských hráčů! Podaří se SabeRLightovi-, BOOMovi a skiterovi odcestovat do prosluněného ráje?

Letní DPC tour 2023 se již tradičně hraje napříč regiony ve formátu single round-robin. Všechny odehrané zápasy jsou best of 3. Každý z regionů má jasně určený počet slotů, které mohou postoupit na major. Mimo postupu na jeden z eventů roku se hraje také o celkový prize pool 205 000 dolarů a celých 1150 DPC bodů, které týmům zajišťují přímou účast na turnaji The International, který se letos vrací do Spojených států amerických, konkrétně do domovského Seattlu.

V západoevropském regionu, ve kterém leží většina českých a slovenských nadějí, se již tradičně jedná o čtyři postupující sloty. Je to region s největšími konkurenčními boji a největším zastoupení nejkvalitnějších týmů světové pro scény. K radosti fanoušků se do první divize po zimním sestupu znovu probojovali hráči Team Secret, za něž na midu hraje český talent BOOM.

Team Secret prozatím sedí na posledním místě se skóre 0:2, nutno však dodat, že se postavil dvěma nejsilnějším týmům v celém regionu: držiteli dvou titulů z letošních majorů, Gaimin Gladiators, a letos věčně druhým Team Liquid (paradoxně však zatím také jediný tým, který si doposud zařídil přímou pozvánku na The International).

To slovenský legionář v barvách týmu Tundra Esports, skiter, si vede o poznání lépe. Sdílené první místo odpovídá letošním výkonům a obhájci bájné trofeje The Aegis z The International 2022 znovu nehodlají na majoru chybět.

Naproti přes oceán, v Severní Americe, znovu bojuje za tým Shopify Rebellion nejlepší český offlaner SabeRLight-. Severoamerický region má k dispozici pouze dva postupové sloty, ale SabeRLight- aspol. prozatím vždy zvládnou na major postoupit. Sdílené první místo po prvním kole a výhra 2-0 nad největším konkurentem regionu TSM to jen potvrzují. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.