Dota 2

DPC 2022 pokračuje: Čeští hráči zatím prožívají zcela opačné scénáře

DPC 2022 pokračuje: Čeští hráči zatím prožívají zcela opačné scénáře
8. 12. 2021
  |  

Přinášíme vám další souhrn Dota Pro Circuit 2022, který rozhodne o tom, jaké týmy se v příštím roce podívají na major turnaje, a to včetně vrcholu sezony v podobě The International 11. Zaměřujeme se na dva herní regiony, ve kterých se na týmových soupiskách snaží také čeští a slovenští hráči.

Západoevropský DPC region je alespoň na západní polokouli ten nejnabitější a fanouškům nejbližší. Alespoň jeden zápas už odehrály všechny týmy. Pro tuzemského fanouška jsou nejzajímavější týmy Alliance, jejichž barvy hájí český midař Supream^, a také Tundra Esports, kde se na pozici carry hráče výbornými výkony prezentuje slovenský talent Skiter. Oba týmy se perou v horní divizi a za sebou mají již dva zápasy.

Týmu Alliance se s pozměněnou soupiskou daří prozatím ještě hůř než v sezoně 2021. Po porážce 0-2 právě od Tundra Esports je ani ve druhém mači nečekal lehký los. Hráči kolem kapitána Handskena na razili na hvězdami nabitý Team Secret, který také nezvládl první zápas, když podlehl nové sestavě OG a měl tak co napravovat.

První hra byla velmi vyrovnaná, čemuž odpovídá i délka 40 minut a skóre 18-16. Supream^ si hned z počátku nechal picknout jeho oblíbeného hrdinu Ember Spirit a na hrdinu soupeře v podobě věhlasného šampiona z TI5, Sumaila, čekal až do konce draftu. Team Secret svému midaři vybral Leshraca. Supream^ se proti svému soupeři držel více než obstojně a souboj na midu skončil nerozhodně.

Pro Supreama^ to znamenalo výbornou hru, když si na konci hry připsal největší damage z celé hry a skóre 9-2. Bohužel zbytek týmu podobný výkon nepředvedl. Brazilec Leslão se sice na svém offlane Doomovi snažil, ale Nikobaby na hrdinovi Medusa, kterého si tým Alliance nechal jako last pick, neměl dostatečný dopad na hru. Nedostatečný push znamenal, že první hra připadla Team Secret. To se zřejmě podepsalo na psychické stránce hráčů Alliance, protože další hra trvala jen 22 minut a nepomohl ani fakt, že Supream^ byl posledním pickem draftu vycounterován. Tým Alliance tak prohrál i druhý zápas a je na sdíleném sedmém místě.

Tundra Esports a Skiter si dokázali hravě poradit s dalším hvězdným týmem, Nigma Galaxy. Kuroky aspol. zatím nezažívají nejpovedenější období a tým Tundra Esports je nehodlal jakkoliv šetřit. Obě hry byly hotové dohromady za hodinu, přičemž Skiter si v obou hrách připsal skóre 25-1, když fenomenálním výkonem rozdrtil v první hře tým Nigma Galaxy za hrdinu Phantom Assassin s K/D 16-0.

Na druhé straně oceánu, v severoamerickém regionu, se jinému českému hráči daří o poznání lépe než Supreamovi^. Offlaner SabeRLight-, hrající těžkou linku za Team Undying, prozatím se svým týmem drží první místo tamního regionu.

Severoamerická tabulka není tak přecpaná hvězdnými týmy jako ta západoevropská, Team Undying prozatím dvakrát vyhrál v zápasech, kdy byl jasným favoritem, přesto se jedná o výborný start. Ve svém druhém utkání dokázali hráči Undying hravě porazit tým simply TOOBASED, když se hlavně v první hře krásným výkonem na Tuskovi prezentoval právě SabeRLight-. Skóre 12-4-11 skutečně stojí za všechnu pozornost, obzvláště když celkový počet killů pro Team Undying svítil na čísle 35. I ve druhé hře pak SabeRLight- na Spirit Breakerovi neustále vytvářel prostor pro zabití – nakonec byl přítomen u 26 killů z 31 možných.

Oba čeští hráči v probíhající DPC sezoně stojí na opačných stranách tabulky, stejně tak se zatím jeví i jejich individuální výkony. Zimní část DPC 2022 je ještě dlouhá, šance na zlepšení tak určitě existuje. Supream^ si s týmem Alliance ale jistě představoval lepší začátek a doufejme, že to nejlepší z jejich strany teprve přijde.

Dosavadní hry týmu Alliance:

vs. Tundra Esports
vs. Team Secret

Dosavadní hry týmu Tundra Esports:

vs. Alliance
vs. Nigma Galaxy

Dosavadní hry týmu Undying:

vs. Wildcard Gaming
vs. simply TOOBASED 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.