Dota 2

DPC 2022/2023: SabeRLight- vládne Americe, BOOM a Team Secret poprvé vyhráli

DPC 2022/2023: SabeRLight- vládne Americe, BOOM a Team Secret poprvé vyhráli
25. 1. 2023
  |  

Závěrečný týden zimní DPC tour nového roku se blíží. Od závěrečného postavení v tabulce dělí týmy jen posledních pár her. Prozatím se z českých a slovenských zástupců nejvíce daří SabeRLightovi-, který v severoamerickém regionu sedí na prvním místě. V západoevropském regionu je na tom nejlépe slovenský talent skiter.

Severoamerický region má pouze dvě místa zaručující přímý postup na zimní major, který se bude hrát v hlavním městě Peru, Limě. Momentálně sedí dvě organizace na sdíleném prvním místě, obě se skóre 5-0, tedy bez porážky. A nic nenaznačuje tomu, že by chtěly zpomalovat. Jednou z nich je tým TSM, ve kterém působil český offlaner SabeRLight- ještě během posledního The International. Druhou organizací je Shopify Rebellion, ve které je dvaadvacetiletý talent zaměstnán nyní. Oba severoameričtí giganti se spolu utkají 28. února v 21:00 našeho času a s největší pravděpodobností právě v tomto blockbusteru rozhodnout, kdo definitivně obsadí první místo a kromě postupu na major si připíše také 300 DPC bodů. 

V západoevropském regionu je situace mnohem vyrovnanější, k nabídce jsou také dva postupové sloty navíc. S největší pohodou si zatím vede Team Liquid, který neporažený sedí na vrcholu tabulky a chybí mu dohrát poslední zápas. O zámořský výlet do Peru se tak kapitán Insania aspol. strachovat nemusí. K týmu se před začátkem probíhající DPC připojil jeden z nejlepších světových midařů, polský supertalent Nisha a přestup se zatím více než vyplácí. Team Liquid skončil na loňském The International na třetím místě, s Nishou na soupisce budou nepochybně letos mířit ještě výš.

Nisha se k týmu přidal po odchodu z Team Secret, kde ho překvapivě nahradila česká vycházející hvězdička, BOOM. Hráči Team Secret si však zřejmě zatím příliš nesedli, protože do posledního týdne zimní tour vcházeli se skóre 0-5. Teprve včera se jim podařilo porazit tým Into the Breach, kde mimochodem hraje další český midař, Supream^. Momentálně mají oba týmy skóre 1-5 a budou bojovat o udržení v první divizi DPC. Hlavně Team Secret po druhém místě na The International jistě čekal lepší výsledky, bude proto zajímavé, jak si s celou situací nakonec poradí. Snad BOOM dostane více času.

Jeden z nejlepších světových carry hráčů, slovenský talent skiter, momentálně ve stejném regionu sedí na druhém místě a společně se svým týmem Tundra Esports po vítězství na posledním The International potvrzuje skvělou formu.

Zimní tour DPC sezony pokračuje ve středu 25. ledna a celková umístění se dozvíme na konci týdne v neděli. Které z týmů se nakonec budou radovat z výletu do Limy? Web Sazka Esport vám další, závěrečný zimní DPC souhrn přinese zase za týden.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.