Dota 2

Seriál ze světa Dota 2 s titulem Dragon’s Blood míří na Netflix!

Seriál ze světa Dota 2 s titulem Dragon’s Blood míří na Netflix!
26. 3. 2021
  |  

Herní vývojářská společnost Valve a streamovací gigant Netflix spojili síly a společně představí animovaný seriál ze světa fenoménu MOBA žánru.

Společnost Valve vždy narážela na historii a dění herního světa jen v rámci několika vět. O celkové dokreslení se pak postarali samotní hráči a fanoušci, kteří z těchto útržků (a za pomocí krátkých informativních popisků herních předmětů či samotných hrdinů) dokázali utvořit celek. Ne vždy ale existovala jistota, že jsou tyto úvahy správné a mnohdy se jedná pouze o nepotvrzené teorie.

S prvním oficiálním seriálem zasazeným do světa hry Dota 2 se však situace mění a fanoušci získají první rozsáhlé a společností Valve potvrzené reálie z jejich oblíbené fantasy říše. Animovaná série se zaměří na hrdinu Daviona (ve hře hrdina pojmenovaný Dragon Knight), který se živí lovením draků. Při jeho cestách se však „připlete k událostem větším a důležitějším než si kdy uměl představit



Skutečnost, že Valve a Netflix neberou novou sérii na lehkou váhu, dokazuje angažování zkušených tvůrců. Na celý projekt z producentského křesla dohlíží Ashley Miller, americký scenárista a producent, který se podílel na vysoko rozpočtových hollywoodských snímcích jako Thor nebo X-Men: První třída. Celý úžasný svět a jeho příběh pak rozpohybuje jihokorejské Studio Mir, které fanoušci anime také dobře znají. Studio totiž stálo za seriálem Avatar: Legenda Korry.

Obě společnosti navíc nenechávají nic náhodě a rozhodně necílí jen na současné fanoušky Doty 2. Ve vzájemné spolupráci tak ještě před oficiální premiérou seriálu představily edukativní video, ve kterém tři známé figury herní Dota 2 scény (Sheever, ODPixel a SirActionSlacks) přibližují svět Doty také novým divákům.



Společně s faktem, že se seriál dabuje do 12 světových jazyků (čeština mezi ně prozatím nepatří, ale rozhodně bude figurovat mezi dalšími třiceti jazyky, které budou mít k dispozici vlastní titulky), se tak na herním i streamovacím poli rýsuje snaha o velký hit.

Kdoví, třeba bude mít Dota: Dragon’s Blood podobný účinek na herní základnu fanoušků jako v nedávné době oblíbené netflixovské šachové drama Dámský gambit, které spustilo novodobý šachový boom.
 
Dota: Dragon’s Blood se divákům představí v celosvětové premiéře už 25. března 2021 na streamovací platformě Netflix.
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.