Dota 2

Dota Pro Circuit 2021 Season 2 pomalu míří do finiše!

Dota Pro Circuit 2021 Season 2 pomalu míří do finiše!
19. 5. 2021
  |  

Každý z regionů zažívá před druhým, a posledním, Dota 2 major turnajem sezony 2021 trochu jiné příběhy.

Některé regiony jsou ve své nejvyšší divizi nesmírně vyrovnané, jiné už znají své vítěze, v dalších se rozhoduje o bytí či nebytí týmů, o kterých byste si to nejspíš nemysleli. Vybrali jsme pro vás dva nejzajímavější regiony.

Všechny cesty vedou na The International 10                                                               

Druhá sezona DPC 2021 v Dotě 2 znamená jediné: sbírání dalších bodů do světového žebříčku za cílem kvalifikovat se na The International 10 ve Stockholmu. Přímou pozvánku na nejprestižnější esportový event celého roku získá 12 nejvýše postavených týmů světové žebříčku. Druhá DPC sezona však nabízí ještě další bonus. Možnost kvalifikovat se na WePlay AniMajor v Kyjevě, poslední major turnaj před srpnovým The International 10. Hráči tak mají o motivaci navíc. Nesbírají DPC body pouze v jednotlivých regionálních ligách, ale díky možnosti kvalifikace na WePlay AniMajor mohou získat DPC body právě tam. Prvních 8 týmů si meze sebe rozdělí 2700 DPC bodů, což pro týmy může při dostatečném umístění znamenat značný skok v tabulce.
Dosavadní postavení všech týmů v Dota Pro Circuit Rankings 2021:
https://egamersworld.com/dota2/dpc/2020-21

DPC Pro Circuit 2021 Season 2: Severoamerický region

V Severní Americe (NA) zatím tabulce vládnou poměrně nepřekvapivě dva největší týmy regionu: Quincy Crew a Evil Geniuses. Na záda jim však nepříjemně dýchá tým Undying, za který hraje na pozici offlanera také bývalý hráč tuzemských Hippomaniacs, Jonáš „SabeRLight-“ Volek. Severoamerický region má na WePlay AniMajor udělené jen dva sloty: První místo v tabulce se kvalifikuje přímo do vyřazovací části majoru, druhé místo pak do základní skupiny. Do konce zbývají dva zápasy: Evil Geniuses se utkají s Black N Yellow, kteří by pro ně neměli představovat žádný problém, navíc se tento NA gigant už kvalifikoval i na TI 10. Skutečný šlágr se ale pro tuzemského diváka odehraje ale jinde. Pokud tým Undying totiž porazí Quincy Crew, podívá se SabeRLight- na major!

Tabulka:

  1. Quincy Crew 6-0 [12-1]
  2. Evil Geniuses 5-1 [11-2]
  3. Undying 5-1 [10-3]
  4. 4 Zoomers 4-3 [8-7]
  5. simply TOOBASED 3-4 [6-9]
  6. Black N Yellow 2-4 [7-8]
  7. S A D B O Y S 1-6 [2-12]
  8. The Cut 0-7 [0-14]

DPC Pro Circuit 2021 Season 2: Západoevropský region

Západní Evropa už zná svého vítěze. Jeden z organizačně nejnabitějších regionů ovládl tým Alliance, který si tak zajistil účast na WePlay AniMajor, kde bude čekat rovnou v play-off. Zbytek tabulky ale už tak jednoznačný není. Západoevropský region poskytuje možnost majoru hned čtyřem nejvyšším místům tabulky, leč třetí a čtvrté místo postupuje pouze do Wild Card, ze které se teprve musí probít do základní skupiny. Ve velkých problémech jsou hlavně OG, které dnes od 18:00 našeho času čeká veledůležitá bitva s Team Liquid. Pokud uspějí, bude je čekat tiebreaker o Wild Card. Pokud ne, hrozí jim sestup do nižší DPC divize. Dvojnásobní vítězové The International mají stále, leč jen velmi mizivou, teoretickou šanci dostat se na srpnový TI10 a pokusit se tak obhájit třetí Aegis za sebou, momentálně ale jistě přemýšlí hlavně nad udržením se v nejvyšší divizi DPC.

Tabulka:

  1. Alliance 6-1 [13-7]
  2. Team Liquid 4-2 [10-7]
  3. Team Nigma 4-3 [11-7]
  4. Team Secret 4-3 [9-9]
  5. OG 3-3 [8-7]
  6. Brame 3-4 [8-10]
  7. Tundra Esports 3-4 [9-11]
  8. Hellbear Smashers 0-7 [4-14]
 
Z ostatních regionů se na WePlay AniMajor, který začíná 2. června, prozatím kvalifikovali také Virtus.pro (Východoevropský region), kteří stejně jako Alliance čekají v play-off. Skupinová část zná prozatím pouze jednoho účastníka, kterým je Team Spirit, rovněž z východoevropského regionu.

Co se týče samotného vrcholu DPC v podobě The International 10, na ten si jistou pozvánku zatím zajistili Virtus.pro, Evil Geniuses a čínská stálice Invictus Gaming. Zbývá tedy devět slotů přímých pozvánek, na které si brousí zuby až 15 organizací. Jaké další týmy budou následovat jak na WePlay AniMajor tak na samotný The International 10 se dozvíme již velmi brzy!
 
Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.