Dota 2

Dota 2: Začíná severoamerická kvalifikace na TI 2023, které se zúčastní také SlaweE a Ade!

Dota 2: Začíná severoamerická kvalifikace na TI 2023, které se zúčastní také SlaweE a Ade!
16. 8. 2023
  |  

Letošní ročník The International se blíží a startují regionální kvalifikace pro týmy, které si nedokázaly zajistit přímou pozvánku. Šestice regionů si rozdělí celkem osm slotů. Mezi prvními startuje kvalifikace Severní Ameriky, kde se v představí také čeští a slovenští hráči.

Severoamerické kvalifikace se účastní celkem třináct týmů. Ve hře není nic jiného než jeden postupový slot na turnaj The International 2023 v americkém Seattlu. Týmy se proti sobě postaví ihned double-elimination pavouku. Týmy, které se účastnily poslední DPC tour a nezajistily si přímý postup na TI 2023, jsou nasazeny v horní části vyřazovacího pavouka podle počtu získaných DPC bodů.

Všechny zápasy jsou best of 3, kromě prvního kola dolní části vyřazovacího pavouka (nekompromisní best of 1) a grand finále, které se již tradičně hraje best of 5. Největší organizace severoamerického regionu, týmy TSM a Shopify Rebellion (za něž nastupuje český offlaner SabeRLight-) si postup zajistily přímou pozvánkou. Severoamerická kvalifikace tak nabízí poměrně vyrovnanou bitvu o jednu postupovou příčku.

A této šance chtějí využít také dva česko-slovenští zástupci. Český offlaner Ade se znovu představí za tým druhé divize The Cut. Momentálně díky postupu „zadarmo“ přes první kolo dolní části pavouka čeká na soupeře ve druhém kole, nemusí tak podstupovat nervy drásající best of 1 zápas. I přesto však zaváhání znamená okamžité vypadnutí z kvalifikace.

O něco lepší výchozí pozici má slovenský carry hráč SlaweE, který se díky účasti v první divizi nachází nasazený ve čtvrtfinále horní části vyřazovacího pavouka. K jeho smůle se však postaví k pravděpodobně největšímu favoritovi celé kvalifikaci, týmu nouns.

Podaří se Ademu či SlaweEmu ukořistit postup na The International a přidat se k jejich slavnějším kolegům? Kvalifikace začíná ve čtvrtek 17. srpna v 19 hodin našeho času a v prvním zápase představí právě SlaweE. Přenosy bude možné sledovat na streamovací platformě Twitch na kanálech PGL.  

Zbylé týmy v severoamerické kvalifikaci na The International 2023:
Team DogChamp, felt, B8, Wildcard Gaming, Lucky Bird, Ravens, CDUB Esports, American goons, TiltedBoys a GRIN Esports.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.