Dota 2

Dota 2: The International zná svou šestnáctku vyvolených

Dota 2: The International zná svou šestnáctku vyvolených
24. 6. 2024
  |  

Světové kvalifikace na jeden z nejprestižnějších turnajů esportové scény přinesly nejedno překvapení. Z českých a slovenských zástupců se do Kodaně podívá prozatím pouze slovenský carry hráč ve službách Team Falcons, skiter.

Šestice přímých pozvánek byla oznámena před měsícem. Za zásluhy v letošní sezoně obdržely toto privilegium organizace Team Spirit, Xtreme Gaming, Team Falcons, Team Liquid, Gaimin Gladiators a BetBoom Team. 

Rovnou dalších deset míst však bylo potřeba obsadit skrze regionální kvalifikace. O rovnou dva postupové sloty se hrálo v západoevropském, čínském, jihoamerickém a v regionu jihovýchodní Asie. Východoevropský a severoamerický region pak nabízeli k postupu jeden slot, což stálo postup nejednoho zajímavého hráče. Např. ze severoamerického regionu se nekvalifikoval tým Shopify Rebellion, jimž postup uzmul hlavní konkurent tým nouns, což znamená, že se na turnaji neobjeví legendární carry hráč Arteezy. 

Samozřejmě věci se ještě můžou mírně pozměnit a tito hráči se na turnaji mohou objevit v pozici stand-inů. Takový osud může potkat také českého offlanera SabeRLighta-, který se na konci května rozhodl odstoupit ze severoamerického týmu Shopify Rebellion a následně se pokusil o štěstí s Team Bald, populárního streamera Gorgce, postoupit na The International skrze regionální kvalifikaci. Štěstí mu však nepřálo, když v hned prvním vyřazovacím zápase vypadl s týmem PSG Quest. 

Bohužel se ve stejné západoevropské kvalifikaci nezadařilo ani Team Secret, kteří rovněž ztroskotali na hráčích PSG Quest, a ani týmu MOUZ, což znamenalo konec nadějí pro další české zástupce v podobě offlanera BOOMa a midaře Supreama^. Tento již pravidelně konkurencí nejnabitější region nakonec ovládly organizace Entity a Tundra Esports.

Postupující z jednotlivých regionů:

  • Západoevropský region – Entity, Tundra Esports

  • Východoevropský region – 1win

  • Čínský region – G2 x iG, Team Zero

  • Region jihovýchodní Asie – Talon Esports, Aurora

  • Severoamerický region – nouns

  • Jihoamerický region – HEROIC, beastcoast

Turnaj The International začne 4. září v dánské Kodani.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.