Dota 2

Dota 2: Ana se vrací do OG!

Dota 2: Ana se vrací do OG!
12. 4. 2021
  |  

Dvojnásobný vítěz The International Anathan „ana“ Pham se po více než roční pauze vrací na soupisku OG pro DPC Season 2.

V nedávné době proběhl turnaj OneEsporst Dota 2 v Singapuru, první major probíhající DPC sezony. Fanouškům a divákům mohlo přijít zvláštní, že se tak prestižního turnaje nezúčastnil tým OG, vítěz posledních dvou ročníků The International. Nový formát majoru však dovoloval vstoupit pouze prvním čtyřem týmům tabulky evropského regionu. Tým OG mezi ně nepatřil.

Zdroj: ogs.gg
Ana je zpátky!
Po vítězství OG na The International 2019 se staly dvě věci. Pozice 1 týmu, ana, se rozhodl vzít si od profesionální Dota 2 scény pauzu na dobu neurčitou. Pozice 4, Jerax, se pak rozhodl profesionální kariéru ukončit úplně. Jeraxe okamžitě nahradila jiná profesionální stálice, Saksa, ale nahradit anu se ukázalo skoro až nemožné. Výsledkově tak posledních několik měsíců neodpovídalo kvalitám týmu.

Ana se ale vrací a radost z toho nemají jen fanoušci. Takto se na oficiálním webu OG vyjádřil hráč (pozice 5) a spoluvlastník týmu, Johan „N0tail“ Sundstein:

„Co říct… Hrát s anou pro mě vždycky byla hrozně speciální příležitost. Vrací se mi tolik vzpomínek… Tolik vyhraných linek… Tolik velkých fightů… Tolik zábavy. Je skvělé, že je zpátky a nemůžu se dočkat, co společně předvedeme.“


Sílou týmu OG byla vždy skoro až rodinná atmosféra a naprostá oddanost a loajalita jeden ke druhému. Návrat k tradiční sestavě tak vzbuzuje velké naděje. Ostatně, když si Anathan „ana“ Pham vzal v roce 2018 podobnou pauzu, aby se vrátil rok poté, byla z toho první historická obhajoba The International.  

Oficiální sestava týmu OG pro DPC Season 2:

  • Pozice 1: Anathan „ana“ Pham
  • Pozice 2: Topias „Topson“ Taavitsainen
  • Pozice 3: Sébastien „Ceb“ Debs
  • Pozice 4: Martin „Saksa“ Sazdov
  • Pozice 5: Johan „N0tail“ Sundstein

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.