League of Legends

Dominantní T1 hladce postupují přes G2 do finále MSI

Dominantní T1 hladce postupují přes G2 do finále MSI
28. 5. 2022
  |  

Semifinále MSI překvapení nepřineslo. T1 si pohráli s G2 a poměrem 3:0 postupují do finále.

 Jednostranná záležitost. T1 světu ukázali, proč se o nich hovoří jako o nejlepším týmu světa a evropskému šampionovi nedali ve třech zápasech ani trochu naděje. Závěrečné utkání dokonce skončilo lehce nad 20 minut, což je zároveň jedno z nejrychlejších vítězství letošního MSI.

Z pohledu fanoušků LEC se potvrdila sestupující forma z Rumble Stage. G2 ztratili své kouzlo a ve druhé polovině se spíše trápili, naopak Korejcům stabilně rostla výkonnost a roli velkého favorita potvrdili.

Výborně dále hraje mladý toplaner Zeus, který byl opět jedním z nejnebezpečnějších hráčů svého týmu. Na MSI hraje ve velké pohodě, ve druhé hře navíc překvapil Yonem na topu, což není příliš obvyklý pick. Všichni však z řad T1 zahráli výborně, svědčí o tom také fakt, že nikdo za celou sérii neumřel víc než šestkrát. Poukazuje to, jakým dominantním stylem korejský šampion postoupil.

Pro G2 tak cesta na MSI končí. Po výborném vstupu na Rumble Stage přišel propad, ze kterého se už parta nedokázala dostat. X-faktor v podobě caPse se také neprojevil, je to právě on, kdo se při dobrém rozpoložení může rovnat se všemi midaři na světě. Tentokrát jsme ale dominantního caPse neviděli.

T1 sice měli trochu rozpačitý úvod do Rumble Stage, jeden zápas také ztratili s Evil Geniuses, ale do své formy z LCK se již dostali. Je možné, že si dlouho museli zvykat na uměle zvýšený ping, ale hráči nyní vypadají velmi komfortně - v předchozí fázi turnaje občas udělali zbytečné chyby, které je stály body.

Ve finále tak uvidíme asijský souboj RNG a T1, což před turnajem očekávala drtivá většina analytiků i fanoušků. G2 sice dali světu určitou naději, že by mohli finálové místo urvat pro sebe, ale překvapení se nekoná. Již v neděli se dovíme, zda je v první polovině roku silnější LPL nebo LCK.

RNG již v pátek postoupili přes Evil Geniuses, severoamerický tým také nekladl příliš odpor. Potvrdil se tím fakt, že zkrátka asijské ligy jsou oproti zbytku světa odskočeny. Pomyslné třetí místo patří LEC a po dlouhé době vypadal trochu kompetitivně také tým z LCS.

 


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.