League of Legends

Dominantní 100 Thieves získali i s Freezem svou první trofej v LCS historii

Dominantní 100 Thieves získali i s Freezem svou první trofej v LCS historii
30. 8. 2021
  |  

Jeden z nejlepších týmů letního splitu v LCS dotáhl svůj příběh do šťastného konce. Po neúspěchu v první polovině roku se rozhodli pro změny v rosteru i realizačním týmu, což jim nakonec přineslo premiérový titul pro svou organizaci v League of Legends.

Ve finále si až překvapivě lehce poradili s doposud rozjetými Team Liquid 3:0. Kromě první trofeje do své vitríny se také nový šampión stal zcela novým LCS vítězem - v pořadí teprve pátým, který soutěž ovládl. 100 Thieves se přidávají do exkluzivní party ve složení Cloud9, TSM, Counter Logic Gaming a čerstvě poraženými Team Liquid.

Finále Summer Splitu LCS 2021

100 Thieves vs. Team Liquid

  • Výsledek série - 3:0
    • 1. hra - 100 Thieves WIN
    • 2. hra - 100 Thieves WIN 
    • 3. hra - 100 Thieves WIN 

Očekávala se vyrovnaná série a favorizována byla parta kolem midlanera Jensena, ovšem průběh byl nakonec zcela opačný. 100 Thieves předvedli možná nejlepší sérii ve své historii a Team Liquid k ničemu nepustili. Čistého herního času se odehrálo pouze cca 84 minut, čerstvý šampión dva zápasy dokázal zvládnout dokonce i pod půlhodiny. Jednostranná záležitost..

Hvězda finále? Jednoznačně turecký jungler Closer. Na jeho představení se bude možná vzpomínat ještě dlouho, protože takto dominantní výkon i ve srovnání s jinými linkami nebylo v nejvypjatější sérii roku ještě vidět. Skóre 19-2-21, KDA 20.0 a ocenění MVP série. Zcela zaslouženě.
Celé 100 Thieves si zaslouží metál, protože svého soupeře naprosto přejeli. Trenérský štáb, také včetně českého asistenta kouče Freeze, dokázal svůj tým výborně připravit a eliminovat všechny chyby z poslední série, která se potáhla až na pět zápasů a vítězně z ní vyšli Team Liquid. Celkově macro strategii i drafty mají 100 Thieves na vysoké úrovni a i to je jeden z důvodů, proč se jim od léta tak dařilo. Příchod Reapereda, bývalého kouče Cloud9, byl ukázkovým tahem managementu.

Do kolonky svých úspěchů si tak může přidat další trofej, protože navázal na úspěšné roky s Cloud9. Opakovaným místrem je také huhi, který v minulosti slavil s Counter Logic Gaming, ovšem v pozici midlanera - jako support je šampiónem prvně.

A nesmíme zapomenout ani na Freeze, pro kterého to může být velké zadostiučinění. Legendární české ADC ještě ve své hráčské éře patřilo mezi velké talenty, jeho kariéru však provázela velká smůla, spojená ať už s problémy v rosterech či zraněním. Svůj potenciál se mu podařit nenaplnilo a rozhodl se vydat dráhou kouče. První rok ve funkci hned slaví svůj premiérový titul a společně s organizací vyhlíží také Worlds, kde se budou chtít 100 Thieves.

Summer split roku 2021 bude pro české League of Legends památečný. MAD Lions v čele s Carzzym a Humanoidem se povedlo obhájit LEC titul, na ně navázal Freeze z pozice asistenta trenéra. Velká gratulace!

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @100Thieves

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.