CS:GO

Dominance Nigma Galaxy. Buduje nejúspěšnější CS:GO female tým vlastní éru?

Dominance Nigma Galaxy. Buduje nejúspěšnější CS:GO female tým vlastní éru?
5. 6. 2023
  |  

Dámská CS:GO sestava Nigma Galaxy opanovala během víkendu další turnaj ze série ESL Impact League a po roce od pořádání podobných turnajů definitivně buduje vlastní velkou etapu historie esportu.

Nigma Galaxy se staly šampionkami finále turnajové série ESL Impact League Season 3 Finals, které se odehrálo v Dallasu v USA. Sestava navíc prošla víkendovým kláním bez ztráty jediné mapy a získala $50,000 za svůj další triumf. Jaká byl cesta týmu až do tohoto momentu?

Sestava organizace Nigma Galaxy se rozjížděla už během online turnajů v roce 2021, dyk se jí podařilo získat tisíce dolarů za vítězství na turnajích Ambush Female Winter / Spring / Summer Cup a také Female Champions Cup 2021.

O rok později celek dokázal kralovat řadě Cash Cupů od ESEA a ovládl také Prime League Female Season 1 s dotací 4000 eur, což bylo na poměry female turnaje vysoce nadstandardní ohodnocení. A do toho přišlo ESL se svojí iniciativou ESL Impact League.

Tento víkend šlo v případě Nigma Galaxy už o titul s číslem 5. z této série. První titul si hráčky připsaly přesně před rokem, v červnu a červenci to byly hned dva triumfy (ESL Impact League Season 1 a ESL Impact Valencia), další přidaly v listopadu z ESL Impact League Season 2. 

Ve všech případech stály ve finále proti vítězskám hráčky brazilské organizace FURIA. Letos ve dvou finále, v Katowicích a nyní v Dallasu, dokázaly hráčky Nigma Galaxy porazit pokaždé tým NAVI Jevelins.

Hráčky se postupně snaží promlouvat také do dění v různých tier 2 / 3 evropských turnajích, kde se střetávají i se zástupci mužského CS:GO. Jmenovitě to byly například pokusy o kvalifikaci do CCT Central Europe nebo v ESEA Main League.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.