CS:GO

Domácím Vitality chybí poslední krok. Ovládnou finále BLAST.tv Paris Major 2023?

Domácím Vitality chybí poslední krok. Ovládnou finále BLAST.tv Paris Major 2023?
21. 5. 2023
  |  

Závěrečný den posledního CS:GO Major turnaje s názvem BLAST.tv Paris Major 2023 je tady! Zůstaly poslední dva celky, které se chtějí zapsat do historie. Co by mohlo rozhodnout finále mezi Team Vitality a GamerLegion?

Do finálového BO3 zápasu BLAST.tv Paris Major 2023 si zajistil postup domácí Team Vitality, který hnala kupředu celá hala fanoušků a on v semifinále přemohl 2:0 severoevropský celek Apeks, pro kterého bylo 3. - 4. místo více než skvělým úspěchem. Vyzyvatelem v semifinále budou GamerLegion.

Aktuálně 22. tým světového žebříčku HLTV má za sebou 5 vítězných bitev za sebou, když v BO1 soubojích porazil 9INE (16:13) a Fnatic (16:11), a následně v BO3 duelech zvládl přehrát Apeks (2:0), Monte (2:0) a v neposlední řadě v semifinále dánský celek Heroic (2:1), který byl pasován do role velkého favorita celého turnaje.

S největší pravděpodobností uvidíme po banech de_anubis a de_ancient picknutí mapy Overpass, která je nejlepší ze strany GamerLegion (92 % WR z 12 map), Vitality naopak zase rozjíždí de_vertigo (82 % WR z 11 map). Z dalších bychom se mohli dočkat Inferna, jakožto decider mapy celé série.

Šance, že se podíváme v grandfinále posledního CS:GO Major turnaje na všechny 3 mapy, vidí SazkaBET v kurzu 2,15:1, naopak 1,61:1 je vypsáno na méně než 2,5 mapy. Logickým kurzovým favoritem, ale i papírovým favoritem jsou Team Vitality. GamerLegion však chtějí i nyní překvapit a dosáhnout na historický triumf. Proti však budou kromě papírovým předpokladům a formě Vitality (11 vítězných zápasů v řadě) také fanoušci v hale, kteří poženou domácí celek za vítězstvím.


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTtv

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.