League of Legends

Domácí dominance G2 pokračuje, získává čtvrtý titul v řadě

Domácí dominance G2 pokračuje, získává čtvrtý titul v řadě
14. 4. 2024
  |  

Nového šampiona Evropa nemá. LEC dál kraluje sestava G2, která získává čtvrtou trofej v řadě. Prokletí Fnatic pokračuje.

Kdysi nejlepší domácí mužstvo, nyní pouze ve stínu G2. Ačkoliv současná sestava Fnatic udělala hezký progres pod taktovkou českého kouče Nightshara, ani tentokrát to na dominantní roster nestačilo. Ve druhé vzájemné sérii tento split si znovu dokráčeli pro výhru, která znamená prodloužení série na čtvrtý triumf v řadě.

Celkově jde již o 14. trofej z LEC, což G2 řadí na jasně nejlepší evropské mužstvo. Když naposledy nebyli šampiony, nastupoval za MAD Lions ještě Carzzy. Od té doby nepoznali pocit porážky. Důkaz jasné nadvlády? Druhý nejlepší tým, Fnatic, má prvních míst jenom polovinu.

Přitom série nezačala z pohledu Fnatic vůbec špatně. První zápas přišla přesvědčivá výhra, také v tom následujícím vypadal Humanoid a spol. komfortně. Jenomže povedený baron steal od Yika nastartoval G2. Rozjel je tak, až z toho byly tři výhry v řadě a možnost jít znovu slavit.

Fnatic na svůj triumf v LEC čekají od roku 2018. Od poslední výhry, kterou pamatuje například Rekkles, přidali pouze šest druhých míst. Celkově mají 7 stříbrných medailí, což je jasně nejvíce z celé soutěže. Když o G2 říkáme, že jsou králové Evropy, tak na Fnatic zase patří spojení věčně druhý.

Oba týmy nyní mají krátkou pauzu, ale brzy je čeká cesta do Číny. Jako nejlepší rostery letošního roku budou reprezentovat Evropu na MSI. Letos poprvé na tento mezinárodní turnaj jedou dva zástupci z regionu. Turnaj začíná 1. května, o podrobnostech budeme ještě informovat.

G2 - Fnatic 3:1

Win order: Fnatic - G2 - G2 - G2

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.